30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale Anzaklar'ı bekliyor

Çanakkele Kara Savaşları ve Anzak çıkarmasının 94'üncü yıldönümü anma programı açıklandı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın ve Anzak çıkarmasının 94'üncü yıldönümünde Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda iki gün sürecek törenlerle, şehitler anılacak. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Şehitler Abidesi'nde 24 Nisan 2009 tarihinde düzenlenecek olan uluslararası tören saat 09.00’da savaşa katılan ülke çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve atışını, savaşa katılan ülke marşlarının okunması takip edecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören geçişi yapılacak.

Mehteran Bölüğü, marşlar çalarken, bir yandan da Türk Yıldızları Şehitler Abidesi semalarında gösteri yapacak. Törene katılan üst düzey yetkililer Şehitlik Defteri'ni imzalayacak ve Sembolik Türk Şehitliği ziyaret edilecek. Saat 11.00'de önce Fransız Anıtı'nda, 45 dakika sonra da İngiliz Helles Anıtı'nda iki ayrı tören daha düzenlenecek.

Ertesi gün ise önce Anzak çıkarmasının 94'üncü yılı nedeniyle Anzak Koyu'nda saat 05.30'da Şafak töreni yapılacak. Saat 10.00'da Avustralya'nın Lone Pine Anıtı'nda düzenlenecek töreni saat 11.15'de 57'nci Alay Şehitliği'ndeki tören izleyecek. Son tören saat 12.30'da Conkbayırı'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda gerçekleşecek.

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 15:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?