7
Mayıs
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde hastalara 'astım' eğitimi

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde astım hastalarını bilgilendirmek için ayda bir eğitim toplantısı yapılacak.

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Topçu, Türkiye nüfusunun yüzde 6’sının astım hastası olduğunu belirterek, "Çanakkale’de astımlı sayısı oldukça fazla. Bu, Çanakkale’de nem oranının yüksek olması, tarım kesiminde çalışanların fazlalığı ve aşırı rüzgardan kaynaklanıyor. Mevsimlerle değişiklik gösteren astım rahatsızlığını hastalarımıza daha iyi anlatmak ve kriz anında neler yapmaları gerektiğini bildirmek için bir eğitim toplantısı düzenlemeyi uygun bulduk. Ayda bir kez yapmayı düşündüğümüz bu toplantıya ilk etapta astımlı 20 hastamızı davet ettik" dedi.

Slayt eşliğinde astım hastalığına nelerin sebep olduğunu, bunlardan korunma yollarını ve kullanılacak ilaçları anlatacaklarını bildiren Topçu, talebin fazla olması halinde toplantıların 15 günde bir yapılabileceğini söyledi. Topçu, ilk toplantıyı 25 Aralık Perşembe günü saat 14.30’da hastanenin eğitim salonunda yapacaklarını kaydetti.

ÇANAKKALE-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 00:00:15
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEÇİL SEYİTOĞLU IP: 176.42.16.xxx Tarih : 17.09.2013 20:04:50

Çanakkle devlet hastanesinde 16.09'da 85 yaşındaki babam ayağından ameliyatı sonrası yaşlılığından dolayı rahatsızlanmış ve doktorların kontrol etmeleri gerektiği kendilerine söylenmiştir, ben istanbulda yaşıyorum, kendilerini sürekli arayarak durumdan haberdar edildim, fakat çanakkel devlet hastanesi göğüs uzmanı fatma topçu babamı ziyareti sırasında babama gerekli söylenmesi gerekilen sözleri sarfederken babamın yaşlılığından dolayı kulaklarının duymaması üzerine babam tekrarlamasını rica etmiş, daha sonra ablam kendisinin fazla duymadığını söylemiş, fazla uzatmayarak doktor fatmanın sözüne gelmek istiyorum; sizinle uğraşamam zamanım kısıtlı benim diyerek odadan çıkmış, bunun üzerine babamın morali tamamen bozulmuş ve hastane değiştirmek zorunda kalmışlar, şuan kepez devlet hastanesindeler, ben kendisini sağlık bakanlığına şikayet ettim, ve hepiniz aracılığıyla kendisinede şunu söylemek isterim fatma topçu sen uğraşamamışsın ama ben seninle uğraşırım arkadaş !!!
85 yaşında adam var senin karşında, az biraz saygı az biraz şefkat be kadın! yazıklar olsun senin gibi doktorlara, yazıklar olsun canımızı emanet ettiğimiz sizlere