6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Çanakkale dondu

Çanakkale ve yöresinde 3 günden beri devam eden yoğun kar yağışının ardından sıcaklığın eksinin altına düşmesiyle saçaklarda 30 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

Kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından vatandaşlar kar temizleme çalışmalarına hız verdiler.

Çanakkale il merkeziyle bazı ilçelerde 3 günden beri süren yoğun kar yağışı etkisini kaybederken, soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Sıcaklığın sıfırın altında 4 dereceye kadar düşmesinin ardından saçaklarda 30 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluşurken, vatandaşlar bu sarkıtların bir tehlikeye sebep olmaması için buzları kırmaya başladılar.

Bu arada il merkezinde kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından vatandaşlar ev ve işyerleri ile karlar içinde kalan balıkçı sandallarının içlerini temizlemeye başladılar. Çanakkale Belediyesi il merkezindeki buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını bütün hızıyla sürdürürken, zaman zaman denizden vidanjörlerle çektikleri tuzlu suları yollara döküyorlar.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, il merkezinde kar kalınlığının 8 santimetre, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye kadar ulaştığını açıkladı. İlde kar yağışının beklenmediğini belirten yetkililer, soğuk havanın etkisini sürdüreceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 14:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?