6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

'Çanakkale Geçilmez'

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 90. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve 25 ilden 290 izcinin katıldığı yürüyüş başladı. Bu yıl 8.’si gerçekleştirilen "Çanakkale Geçilmez Ergin İzci Yürüyüşü", sabah saatlerinde Kumkale Şehitliği’nde düzenlenen törenle başladı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hasan Şenses, her Türk gencinin Çanakkale’yi gezmesi gerektiğini belirterek, "Siz de burada olduğunuz için şanslısınız. Tarihe adını altın harflerle yazdıran Çanakkale’ye yurdun dört bir yanından gelen izcileri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu izcilerimizin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 90. yıldönümü dolayısıyla yapacağı yürüyüşün önemi büyük. Yürüyüşün ardından izciler savaş alanlarını gezecek. İzcilerimize bu yürüyüşte başarılar diliyorum" dedi.

Çanakkale İzci Kurulu Başkanı Hildan Ulus ise 25 ilden 290 izcinin katıldığı yürüyüşün 3 gün süreceğini ifade etti. 290 izci, şarkılar ve marşlar eşliğinde tek sıra halinde Kumkale Şehitliği’nden başlayarak, Çanakkale’ye doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş 18 Mart Perşembe günü stadyumda sona erecek. Törene Vali Yardımcısı Hasan Şenses’in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Dairesi Spor Bölümü’nden Erdal Gürsöz de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 14:12:11
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 16:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?