7
Mayıs
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale International Center Sürprizlerle açıldı

25 Aralık Perşembe akşamı Güzelyalı Tusan Hotelde verilen kokteyl ile Canakkale International Center resmen faaliyetlerine başladı. CIC'nin başlıca amacı Çanakkale'nin turizm vizyonunu oluşturarak uluslararası tanıtımda lobi faaliyetelerini yürütmek ve tematik yatırımları bölgeye çekerek ekonomik kalkınmaya da destek sağlamak olarak belirlendi.

Yeni oluşumun mimarı Mesut Şenol'a CIC'nin projelerine ilişkin olarak;

"Çanakkale International Center, Çanakkale’nin bir Dünya Kültür, Sanat ve Turizm Merkezi olması için kısa ve uzun dönemli hedefler belirlemiştir. Çanakkale’de bilimsel kongreler, konferanslar, festivaller profesyonel düzenlemelerle, ama Çanakkale halkının gönüllülük kapasitesinin devreye sokulmasıyla gerçekleştirilecektir. Bu etkinlikler arasında Dünya Filozoflar ve Şairler Buluşması, Dünya Jaz Festivali, Uluslararası Gitar Festivali, Dünya Askeri Bandolar ve Korolar Şenliği, dünyanın 4. büyük Deniz Akvaryum Müzesinin yapılarak tüm Akdeniz bitkilerinin ve hayvanlarının Çanakkale Boğazı altına kurulacak dev Müzede sergilenmesi gibi projeler vardır.

Çanakkale International Center, Çanakkale’deki yerli, yabancı, işadamı, ev kadını herkesin entellektüel ve gönüllülük kapasitesini belirleyip, halktan Çanakkale’nin uluslararası tanıtıma değişik düzeylerde katılması için bir envanter yapılması çalışmasını başlatmıştır. Şimdiden Çanakkale bu gönüllü kapasiteyi kullanmayı başlamış, Çanakkale’ye gelecek bilim ve sanat adamlarını Çanakkale’li gönüllü kişilerle ilişkilendirmeye, kimisini Çanakkale’lilerin konuğu olarak bu gönüllü kişilerin evlerinde kalacak ya da onlar tarafından rehberlik yapılacak şekilde, bilimsel ve sanatsal etkinliklere davet etmeye başlamıştır. " açıklamasında bulundu.

CIC'nin açılış kokteylinde bulunan Sultans of the Dance'nin yaratıcısı
Mustafa Erdoğan da şu anda İliyada'yı okuduklarını ve etnik,senfonik bir konsepte dayalı olarak sahneye koyacakları "Troya Efsanesi"nin ülkenin gördüğü en görkemli gösteri ile Çanakkale'de yapılacağını söyledi.

Deniz Dönertaş-KENTHABER-ÇANAKKALE
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 00:00:15
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?