30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale şehitleri anıldı

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Çanakkale’nin Çan ilçesi Ülkü Ocakları Temsilciliğince düzenlenen “Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi” kalabalık bir katılım ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Çan Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Özaydın, düzenlenen gecenin önemine değinerek, “18 Mart 1915 yılında Türklük destanına altın bir sayfa ekleyenler, mübarek kanları ile Cumhuriyet inancını varedenler, bugünleri bizlere miras bırakanlar, dönmeyi asla düşünmeyenler, onlar; Asım’ın nesli Peygamberimizin övgüsüne mahzar olan her şehidin, gazinin kendi destanını ortaya çıkardığı Çanakkale şehitleridir” dedi.

18 Mart Deniz Zaferi kısa film gösterimi ile canlandırılmasının ardından açık arttırmaya çıkarılan Osmanlı Devlet Arması tablosunu geceye katılan İsmail Ayazlar kazandı. Osmanlı Devlet Arması tablosu Çan Ülkü Ocağı Başkanı Uğur Özaydın tarafından verildi. Meclis çalışmaları nedeniyle geceye katılamayan MHP Çanakkale Milletvekili M.Kemal Cengiz’in açık arttırmaya 500 TL ile katılması ülkücülerden büyük alkış aldı.

Şahin Düğün Salonunda düzenlenen geceye, MHP Çan İlçe Başkanı Adnan Seçen, MHP Biga İlçe Başkanı M.Ali Çetin, MHP Bayramiç İlçe Başkanı A.İhsan İşcen , Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanvekili İzzet Yerlioğlu, Çanakkale İl Genel Meclisi 2. Başkanvekili MHP Çan İl Genel Meclisi Üyesi Halil Turhan, MHP Yenice İl Genel Meclis Üyesi Lütfü Duran, Türkav İl Başkanı Mehmet Patan, Türk Eğitim- Sen Çan ilçe Başkanı Mustafa Engin, MHP Çan Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Gece Çan Ülkü Ocaklarına mensup gençlerden oluşan grubun çalıp söylediği kahramanlık türküleri ile sona erdi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 11:35:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 22:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?