30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale sular altında

SAĞANAK YAĞMUR ÇANAKKALE'Yİ VENEDİK'E ÇEVİRDİ

Çanakkale'de öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmur sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerinin bodrum katını su basarken, yollarda araçların içinde kalan vatandaşlar güçlükle kurtarılabildi.

Şehir merkezinde öğlen 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur, kısa sürede etkisini artırdı. Aralıksız olarak devam eden sağanak yağmur sebebiyle il merkezinde çok sayıda ve iş yerinin bodrum katını su bastı. Çanakkale Belediyesi'ne ait itfaiye ve kanalizasyon ekipleri gelen ihbarlara yetişmekte güçlük çekti. Dağlardan gelen sel suları sebebiyle Kredi Yurtlar Kurumu'nun bulunduğu binanın bahçesi ile önünden geçen yol ve Atatürk Caddesi sular altında kalırken, devreye giren belediye ekipleri motopomplarla suyu tahliye etmeye çalıştı.

Öte yandan sağanak yağmurla birlikte altyapının yetersiz gelmesi sebebiyle sular altında kalan cadde ve sokaklarda araçları duran sürücüler de mahsur kaldılar. Uzun süre araçları içinde kurtarılmayı bekleyen vatandaşları trafik ekiplerinin yardımı ile başka araç sürücüleri halatlar yardımı ile kurtardılar.

İnönü Caddesi üzerinde ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su basan vatandaşlar ise kendi imkanları ile suları tahliye etmeye çalışırken zor anlar yaşadılar. Dere gibi akan suların önüne geçemeyen vatandaşlar ellerinde kovalarla bu suları tahliye etmeye çalıştılar. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise araçlar ile cadde ve sokakları gezerek su baskını olan yerleri belediye ekiplerine bildirdi.

 

8 SAATTE METREKAREYE 77 KİLOĞRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri il merkezine 8 saatte metrekareye 77 kilogram yağış düştüğünü belirterek yağışlı havanın sabaha kadar devam edeceğini ifade ettiler ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Bu arada yağmur sebebiyle barajdan Sarıçay'a aşırı su akımının olması sebebiyle çayda tekneleri bağlı bulunan balıkçılar da önlem aldılar. Teknelerinin batma ihtimaline karşı önlem alan balıkçılar gece boyunca teknelerdeki suları tahliye etmeye çalıştılar.

Öte yandan sular içinde kalan ev ve iş yerlerini kendi imkanları ile temizlemeye çalışan vatandaşlar yetkililere tepki gösterdiler. Çanakkale il merkezinde yağmur halen devam ediyor.

SAĞANAK YAĞMUR ÇANAKKALE'Yİ VENEDİK'E ÇEVİRDİ
SAĞANAK YAĞMUR ÇANAKKALE'Yİ VENEDİK'E ÇEVİRDİ
SAĞANAK YAĞMUR ÇANAKKALE'Yİ VENEDİK'E ÇEVİRDİ
SAĞANAK YAĞMUR ÇANAKKALE'Yİ VENEDİK'E ÇEVİRDİ
SAĞANAK YAĞMUR ÇANAKKALE'Yİ VENEDİK'E ÇEVİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 00:38:01
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 09:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?