30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale Venedik'e döndü

ÇANAKKALE VENEDİK'E DÖNDÜ

Çanakkale'de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, çok sayıda iş yeri ile evin bodrum katlarını su bastı. 6 saatte metrekareye 34 kilogram yağışın düştüğü il merkezinde, bodrum katlarındaki suları tahliye etmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İl merkezinde etkili olan sağanak yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokakların sular içinde kalması sebebiyle şehir adeta Venedik görünümüne bürünürken, iş yerleri ile evlerinin bodrum katları sular içinde kalan vatandaşlar zabıta ekipleri ile tartıştı. Özellikle Çarşı Caddesi'nin bir kısmının tamamen sular altında kaldığı bölgede esnaf kendi imkanları ile suları tahliye etmeye çalışırken, rögarları açmak için büyük çaba sarf etti.

Her yağmurda aynı sorunla karşılaştıklarını belirten iş yeri sahipleri, denize 50 metre mesafedeki yerde yaşanan bu su baskınına bir anlam veremediklerini belirterek en kısa sürede burada kalıcı bir önlem alınmasını istedi.

Belediye ekipleri su baskını ihbarlarına yetişmek için yoğun çaba sarf ederken, Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri 6 saatte metrekareye 34 kilogram yağışın düştüğü il merkezinde yağmurun aralıklarla devam edeceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sağanak yağmurun etkisini artırması üzerine Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemiler de görüş mesafesinin zaman zaman 100 metreye kadar düşmesi sebebiyle zor anlar yaşadı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise yağmur sebebiyle Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Bursa ve Eceabat-Gelibolu yollarında toprak kayması olması ihtimaline karşı kontrollerini sürdürüyor.

ÇANAKKALE VENEDİK'E DÖNDÜ
ÇANAKKALE VENEDİK'E DÖNDÜ
ÇANAKKALE VENEDİK'E DÖNDÜ
ÇANAKKALE VENEDİK'E DÖNDÜ
ÇANAKKALE VENEDİK'E DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 15:44:03
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?