5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale'de altyapı çalışmaları

Çanakkale Belediyesinin 5,5 yılda altyapı çalışmalarına 20 milyon YTL yatırım yaptığı açıklandı. 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentin gelişmesiyle birlikte altyapının yetersiz gelmesi sebebiyle sık sık yaşanan sorunların önüne geçmek için göreve geldiği günden itibaren altyapı çalışmaların önem verdiğini belirterek, “Yıllar öncesi yeraltına döşenen gerek kanalizasyon, gerekse içme suyu boruları ihtiyaca cevap veremez hala gelmesi sebebiyle sürekli sorun çıkarıyordu. O günden itibaren de altyapı çalışmalarına ağırlık vermeye başladık. 5,5 yıllık görevim süresinde yağmur ve içme suyu ile kanalizasyon çalışmalarının yer aldığı altyapı çalışmalarına 20 milyon YTL’ye yakın bir harcama yaptık. Yaptığımız bu altyapı çalışmaları 100 yıl boyunca kullanılabilecek bir özelliğe sahip. Tabii bu çalışmaları yaparken yollar kazılıyor ve görüntü kirliliği oluşuyor. Vatandaşlarımızda doğal olarak bu durumdan rahatsız oluyorlar. Ancak gelecek nesil için bunu yapmak zorundayız. Bu işi yaparken aynı zamanda doğalgaz, Telekom ve TEDAŞ ile ortak çalışıyoruz. Böylece bir yer kazılırken aynı anda bütün birimler burada çalışıyorlar ve bir daha bu bölgenin kazılmasına gerek kalmıyor. Barbaros mahallesinde doğalgaz çalışmaları ile birlikte ortak bir çalışma yapıldı. Şuan bu mahallenin yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Hedefimiz 2008 yılı sonu itibarıyla Barbaros mahallesinde altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamen sona erdirmek” dedi. 

Başkan Gökhan, yerel seçimlerin yaklaşması sebebiyle üst yapıya önem verip göz boyamaktan yana olmadığını da belirterek, “Aslında bu işin kolay yanı. Seçimler yaklaşırken üst yapıya önem verisiniz ve vatandaşın gözünü boyarsınız. Ancak yapılan bu işler halktan toplanan paranın toprağa gömülmesi anlamına gelir. Ben buna karşıyım. Görünmese de altyapı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çanakkale’de 1 yılda çok şey değişecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 17:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Deniz IP: 212.175.115.xxx Tarih : 14.02.2008 12:52:32

Zaman geçti ama insanlar unutmadı. Doğal gaz çalışmaları Arkeoloji müzesinin önünde iken siz 100.yıl Caddesine taş döşediniz ve bir hafta sonra hepsi kamyonlara doldurulup Sarıçay'a doldurdunuz. Atatürk Caddesi neredeyse 14 aydır birgün açık beş gün kapalı. Yuttuğumuz tozda cabası. Çanakkale Belediyesi nin şimdiye kadar yaptığı tek sağlam işi olan refüjleri de yıktınız ya cevre ve eş dosta kıyak... Para çok nasıl olsa Türkiye nin en pahalı suyu, ulaşımı ve de emlak vergisi SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYE olan ÇANAKKALE DE... Alınan kanuni ancak ahlaka sığmayan encümmen kararları SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYE olan ÇANAKKALE DE... Bu savurganlık bu talan elbet son bulacak.