4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Çanakkale'de doğalgaz sevinci

Çanakkale'de geçtiğimiz hafta belediye ve doğalgaz firmasının protokol imzasından sonra, doğalgazı taşıyacak hattın ilk kaynağı yapıldı.
Tansaş önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Tahir Demir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, AK Parti milletvekilleri İbrahim Köşdere, Mehmet Daniş, CHP milletvekilleri İsmail Özay ve Ahmet Küçük'ün yanı sıra çok sayıda bürokrat, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar katıldı. 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, törende yaptığı konuşmada, uzun uğraşlar sonucunda Çanakkale'nin özlediği ve dünyada birincil enerji konumundaki doğalgazı kente getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Gökhan, "Bütün dünyada ve son yıllarda ülkemizde gündemde olan birincil enerji kaynağı ekonomik, konforlu ve güvenli doğalgaz artık kentimizde olacak. Bu konuda destekleri olan başta Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer ise, bu hizmetin Çanakkale'ye çok daha önce getirilmesi gerektiğini, ancak bürokrasi nedeniyle bugünlere kaldığını belirtip, hizmetin erken veya geç olmasının önemli olmadığını dile getirdi. Ersümer, "Siyasi partiler kentlere olan bu tür hizmetlerde siyasi görüş ayrılığı gözetmeksizin tek yumruk halinde hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Zülküf Doğan ise, Çanakkale'ye doğalgaz hattını döşeyecek firma olmaktan ve kenti doğalgazla tanıştıracak olmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını kaydedip, ilk doğalgazın Barbaros Mahallesi'ne Ocak ayı içerisinde ulaştıracaklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından doğalgaz hattının temsili olarak ilk boru kaynakları Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Tahir Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, AK Parti milletvekilleri İbrahim Köşdere, Mehmet Daniş, CHP Milletvekilleri İsmail Özay ve Ahmet Küçük tarafından birlikte yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 05:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin aykanat IP: 81.215.240.xxx Tarih : 7.08.2006 11:51:14
DOĞALGAZDAN ÖNCE SU SORUNUNU HALLETMELİ DEĞİLMİ.İNSAN BİR YOLLU ISINIR AMA SUSUZ İNSAN YAŞAMAYAZ GELİBOLUNUN KÖYÜ OLAN KARAİNEBEYLİ KÖYÜNDE HAFTALARDIR SU AKMAMAKTADIR.LÜTFEN DOĞALGAZ BORULARINDAN ÖNCE SU BORULARINI YAPTIRIN HEM YAZIN HEMDE KIŞIN BU İNSANLAR SUSUZ KALIYOR.ŞİMDİ LÜTFEN DOĞALGAZ SORUNUNDAN ÖNCE SU SORUNUNU ÇÖZÜNÜZ..