7
Mayıs
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale'de engelliler eylem yaptı

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde Çanakkaleli engelliler, protesto eylemi yaptı.

Sabah saatlerinde Belediye Sosyal Tesisleri önünde aileleriyle birlikte bir araya gelen Çanakkaleli engelliler, ellerinde dövizlerle yürümeye başladı. "Susma, sustukça sıra sana gelecek" şeklindeki slogan atan özürlüler, "Benimle alay etme, destek ol", "Sizden farklı değilim, "Özürlüye merhamet etme, sahip çık" yazılı dövizler taşıdı.

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Sakatlar Derneği Temsilcisi Nihal Özden, özürlülerin halen toplumda arzu edilen ilgiyi göremediğini belirterek, "Bizler özürlülerin acınan birer kişi olmasını istemiyoruz. Özürlülere merhamet edilmesini değil, sahip çıkılmasını istiyoruz. Bunun için de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Engeli aileler adına bir konuşma yapan Nadide Sevim de, özürlü olan çocuklarının toplumla iç içe olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Çanakkale İşitme Engeliller Topluluğu adına bir konuşma yapan Tolga Sezer ise işaret diliyle yaptığı konuşmasında, Çanakkale’de bir işitme engelliler derneği kuramadıklarından bildirerek, bunun için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Bu arada, konuşmalar sırasında bazı özürlü çocukların kendi iradeleri dışında bağırmaları tertip komitesine zor anlar yaşattı. Çocukların aşırı derecede bağırmaları karşısında zor anlar yaşayan yetkililer, engelli çocukları tören alanından uzaklaştırmak zorunda kaldı. Engelliler daha sonra Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.

AYHAN ÖNCÜ-ÇANAKKALE (İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 13:24:41
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?