7
Mayıs
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çanakkale'de fırtına hayatı felç etti !

Çanakkale Boğazı’nda saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan şiddetli poyrazla birlikte başlayan karla karışık yağmur şehirde hayatı felç etti.

Çanakkale’de gece başlayan, saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan şiddetli poyraz şehirde hayatı felç ederken, deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli poyrazla birlikte başlayan karla karışık yağmur sebebiyle Çanakkale- Gökçeada, Kabatepe-Gökçeada, Yükyeri-Bozcaada ve Gelibolu- Lapseki arasındaki vapur seferleri dün sabahtan itibaren yapılamazken, deniz ulaşımı sadece Çanakkale-Eceabat arasında sağlanabiliyor.

Yetkililer, fırtınanın etkisini daha da arttırması halinde bu hattaki seferlerin de iptal edilebileceğini açıkladı.
Gelibolu ve Lapseki’de araba vapuru kuyruklarının oluşmaması için araçlar Eceabat ve Çanakkale’ye yönlendirilirken, bölge trafik ekipleri de İstanbul yönüne gidecek araç sürücülerini Korudağ mevkiindeki buzlanmaya karşı uyarıyor.

Binaların çatıları uçtu

Bu arada gece boyunca devam eden şiddetli fırtına sebebiyle bazı evlerin çatılarındaki anten direkleri ile binaların etraflarında bulunan saç koruma barikatları yerlerinden uçtu. Vatandaşlar uzanan saç koruma barikatlarının bir kazaya sebep olmaması için gerekli önlemleri alırken, balıkçılar da fırtınadan korunmak için sandallarını kalın halatlarla anakaraya bağladılar. Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapan gırgır tekneleri de şiddetli fırtına nedeniyle Çanakkale Limanı’na bağlanmak zorunda kaldı.

Öte yandan Boğaz’dan geçiş yapan küçük tonajlı gemiler ise güvenlik açısından Gelibolu ve Bozcaada açıklarında demirleyerek fırtınanın dinmesini beklemeye başladılar.
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale ve yöresinde fırtına ve yağışın gün boyu devam edeceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AYHAN ÖNCÜ-ÇANAKKALE-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 11:53:01
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?