5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale'de kontör dolandırıcılığı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bir vatandaş, cep telefonundan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde amir olarak tanıtan şahısın kendisini arayarak 800 kontör aldırdığını iddia etti. 

Edinilen bilgiye göre, Lapseki ilçesinde Hasan Hüseyin Liman isimli şahsı cep telefonundan arayan ve kendini Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde amir olarak tanıtan bir şahıs, bazı konularda kendisine yardımcı olmasını istedi. Yapılan bir soruşturma kapsamında kendisine en yakın büfeden 800 kontör alarak yollanmasını isteyen şahsın bu isteğini yenine getiren Hasan Hüseyin Liman, karttaki şifreleri telefonla bildirdi. Bir süre sonra yanına bir emniyet mensubunun gelerek parayı ödeyeceğinin belirtilmesine rağmen uzun süre markette bekleyen Liman, yanına polis memurlarının gelmediğini görünce 155 Polis İmdat'ı aradı. Emniyet yetkilileri bu şekilde bir kontör talebinin bulunulamayacağını belirterek şahsın dolandırıldığını belirtti. 

Emniyet yetkilileri bu tür dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyararak, tanımadıkları kişilerden gelen telefonlara itibar etmemelerini ve istenilen kontörleri alıp göndermemeleri konusunda uyarıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 15:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?