5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale'de 'lokma' krizi

Çanakkale'de zabıta ekipleri, AK Parti Kadın Kolları'nın Regaip Kandili sebebiyle lokma dağıtmasına izin vermedi. 

Öğle saatlerinde Demircioğlu Caddesi üzerindeki AK Parti binası önünde gerekli hazırlıkları yapan partili kadınlar, kandil münasebetiyle pişirdikleri lokmaları vatandaşlara dağıtmak istedi. Ancak zabıta ekipleri gerekli izin dilekçesinin belediyeye ulaşmadığını gerekçe göstererek, lokma dağıtımına izin vermedi. Bu duruma tepki gösteren AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Nurkan Şanda, Zabıta Müdürlüğü ile görüşerek gerekli izinlerin daha önce alındığını belirtti. Ancak belediye yetkilileri bu konuda kendilerine dilekçe ulaşmadığını ifade ederek izin vermedi. Yaklaşık yarım saat süren telefon trafiğinin ardından son kez Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Güneşhan'la telefonla görüşen Nurkan Şanda, lokma dağıtmak için izin aldı. 

Bu konuda izin dilekçelerinin valilik ve emniyete gönderildiğini ve herkesin bundan haberdar olduğunu belirten Şanda, "Kandil günü vatandaşlarımıza lokma dağıtmak istedik. Bu uygulama gerçekten düşündürücü. Herhangi bir eylem ve toplantı durumunda yolların kapanmasına izin verenlerin, kandil günü vatandaşlara lokma dağıtımına izin vermeyerek bizlere engel olmasını vatandaşların takdirine bırakıyorum" dedi. 

Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerin ardından gerekli iznin verilmesiyle kadın kolları üyeleri vatandaşlara lokma dağıtabildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?