4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Çanakkale'de sardalya akını

Çanakkale'de, avlanma yasağının sona ermesinin ardından denize açılan balıkçılar, sardalya akınlarına denk gelince tekneler balıkla doldu taştı. 

Dün gece "As Balıkçılık" ve Uysal 1" isimli tekneleriyle Çanakkale'den demir alarak Karanlık Liman bölgesinde ağ atan balıkçıların tekneleri, sardalya akını nedeniyle balıkla dolup taştı. Ağlara takılan 40 ton balık, iki teknedeki toplam 2 bin kasayı doldurdu. İskeleye yanaşılmasının ardından kasalar araçlara yüklendi. 2 bin kasa balık yaklaşık 5 saatte araçlara yüklenerek buzhaneye götürülürken, sahilde vatandaşlar ücretsiz birkaç poşet balık alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Tekne sahiplerinin, bereketli bir yıl olması için kendilerini sabah karşılamaya gelen vatandaşlara balık ikram etmesi üzerine küreklerle poşetler dolduruldu. Bol balık sebebiyle dua eden vatandaşlar, kasalardan yerlere düşen balıkları da topladı. 

40 ton balığın yakalandığı teknelerden denize düşen balıklar martıları da sevindirdi. Yüzlerce martı denize düşen sardalyaları kapmak için birbirleriyle yarıştı. 

Balıkçılar Görkem Kemerli ve Ali Uçak, "Bu yıl balık çok bol olacak. Av yasağından önce kilosu 8-10 YTL'ye kadar çıkan sardalyanın fiyatı, av mevsiminin başlamasıyla tezgahlarda 2 milyon liraya kadar düşecek. Vatandaşlarımız artık ucuz balık yiyecek. Bu yıl palamut balığı da bol görülüyor. Karadeniz'den aldığımız bilgiler bu yönde" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 12:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?