5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale'de yangın tedbirleri artırıldı

Orman yangınları konusunda en hassas bölgelerin başında yer alan Çanakkale'de yaz mevsimi ile birlikte tedbirler artırıldı. 

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklıklarının başlamasıyla birlikte olabilecek orman yangınları konusunda hassas davrandıkları belirterek, “ İl genelinde toplam 588 yangın işçimiz görev yapıyor. Ekiplerimiz 5 söndürme uçağı, 1 helikopter, 10 dozer, 48 arazöz ve 14 su tankı ile 24 saat görev başında bekliyorlar. Çanakkale ili genelinde 55 yangın kulesindeki nöbetçilerimiz ise gördükleri en ufak bir dumanı dahi ihbar ederek yangınlara anında müdahale etme imkanını sağlıyorlar” dedi. 

2008 yılında şuana kadar 4 yangında 3 hektar ormanlık alanın yandığını da belirten yetkililer, “Çanakkale’de geçtiğimiz yıl 32 yangında 101 hektar ormanlık alan yanmıştı. Orman yangınları konusunda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi büyük faydalar sağlıyor. Bu miktarın azalmasının en önemli sebebi yangınların zamanında ihbarI ve buna anında müdahale edilmesi geliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın rüzgarlı günlerde ormanlık alanda ateş yakmamasını ve gördükleri en küçük dumanı dahi anında ücretsiz olan 177 numaralı orman yangın ihbar telefonuna bildirilmelerini istiyoruz” dediler.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 12:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?