5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale’nin içme suyu temiz çıktı

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki illerden alınan içme ve kullanma suyu numuneleri sonuçlarında Çanakkale’nin suyunun temiz ve sağlıklı olduğu ortaya çıktı. 

Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Aysun Kıran, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan içme ve kullanma suyu ile ilgili tetkik sonuçlarının kendilerine ulaştığını belirterek, “Türkiye genelinde diğer illerde olduğu gibi Çanakkale’den de arıtma ve şebeke suyundan çeşitli noktalardan alınan numuneler Sağlık Bakanlığı'na bağlı Refik saydam Hıfzısıhha Merkez Başkanlığı İstanbul Bölge Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü laboratuarlarında analiz edildi. Bu analiz sonuçları da mikrobiyoloji ve kimyasal verilere göre tek tek ele alınarak sonuçlar bize gönderildi. Yapılan tetkikler sonunda Çanakkale’nin içme suyunun çok sağlıklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle gündemde yer alan arsenik konusunda da ilimizdeki değerler normal verilerin çok çok altında çıktı. Normal şartlarda 10 mikrogram olması gereken arsenik oranı Çanakkale’deki içme ve kullanma sularında 0,2 mikrogram gibi çok çok az miktarda ortaya çıktı. Bu da Çanakkale’nin içme suyunun çok sağlıklı olduğunu gösteriyor. Vatandaşlarımız rahatlıkla içme sularını kullanabilirler” dedi. 

Aysun Kıran, Çanakkale’de 2008 yılında içme ve kullanma suyu sıkıntısının olmadığını da belirterek, “Ancak buradan vatandaşlarımızı suları çok tasarruflu kullanmaları konusunda uyarıyoruz. Çünkü her ne kadar içme suyu sıkıntımız olmasa da geleceğimizi düşünmek zorundayız. Bu sebeple çeşmelerimizden boşa akan suyun israf olduğunu unutmamamız lazım” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 15:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?