5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale'ye dev alışveriş merkezi

Çanakkale’de bir süre önce satışı yapılan Mey İçki Fabrikasının bulunduğu bölgeye dev bir alışveriş merkezi kurulması için görüşmelerin sürdüğü açıklandı. 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir süre önce satılan Mey İçki Fabrikası’nın bulunduğu bölgeye dev bir alışveriş merkezi yapılması konusunda Multi Turkmall A.Ş. yetkililerinin Çanakkale’ye gelerek kendisiyle görüştüklerini belirterek, “Firma yetkilileri Çanakkale’ye büyük bir alışveriş merkezi kurmak istediklerini söylediler. Bu alışveriş merkezinin diğerlerine göre biraz daha değişik olacağını belirten yetkililer, Hüseyin Akif Terzioğlu vakfına ait araziyi de içine katarak 38 bin metrekarelik bir alana alışveriş merkezi yapmayı hedeflediğini ve bu merkezde bin 350 kişilik bir istihdam sağlamayı planladıklarını kaydettiler. Tabii bu bölge vakfa ait. Bu sebeple bu yerin alımı konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Bu proje konusunda kararı ben tek başıma veremem. Valilikle, partilerimizle, sivil toplum örgütleriyle ve kamuoyuyla paylaşarak konuşarak karar verilecek. Firma yetkilileri Çanakkale’ye İzmir Bornova’daki gibi bir çarşı kurmak istiyorlar. Zamana göre bu konu ele alınıp görüşülecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 13:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail atan IP: 88.244.38.xxx Tarih : 10.02.2008 12:40:39

yazıklar olsun diyorum çanakkale de dev alışveriş merkezi olabilecek bir sürü yer var mey cilerin zaten niyetide belliydi oradaki fabrikadan çevre ilçelerdeki beldelerdeki binlerce üzüm üreticisi ekmek yiyiyordu çoluğunu çocuğunu geçindiriyordu işte özelleştirme politikasının sonuçlerı peki özelleştide noldu aynı konu petkim oda özelleşti şimdi fabrikanın olduğu yere lüks bir site yapılıyor bakalım telekomun olduğu yerede bir alışveriş mekezi veya lüks bir site ne zaman olacak