5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale'ye turist akını

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale'ye deniz yoluyla gelen turistlerin ardından şimdi de havayoluyla turist gelmeye başladı. 

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'dan kalkan özel bir seyahat firmasına ait 100 yolcuyu taşıyan uçak sabah erken saatlerde Çanakkale Havaalanı'na indi. Çiçeklerle karşılanan grupta yer alan 100 Çek vatandaşının Çanakkale'de 10 gün konaklayacakları ve ilin tarihi turistik yerlerini gezecekleri öğrenildi. Öte yandan Çek uçağının ardından aynı saatlerde bu kez de Alman seyahat firmasına ait ayrı bir uçak daha Çanakkale havaalanına iniş yaptı. 37 Alman işadamının 1 gün süre ile Çanakkale'ye geldiği öğrenilirken, toplam 137 yabancı turistin havayolu ile Çanakkale'ye gelmesi turizmcilerin de yüzünü güldürdü. 

Atlasjet Yer Hizmetleri Başkanı Metin Ünsal ve Atlas Jet Çanakkale Acentesi yetkilisi İsmet Balkan, ikili ilişkiler sonucunda diğer ülkelerden hava yolu ile Çanakkale'ye turist getirmeye başladıklarını belirterek, "Bugün Çanakkale için tarihi özelliği olan bir gün" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.230.163.xxx Tarih : 14.06.2008 20:22:54

Çanakkale için iki ulaşım sistemini ne gibi önemi var anlayamadım.Sonuçta ikiside aynı işi sağlıyor.Ama belki daha çok turist sağlar.