5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çan'da gergin saatler

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kaymakam Ahmet Ümit'in kızının, Çan H. İbrahim Bodur Stadyumu'nda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları sırasında, beden eğitimi öğretmeninden şiddet gördüğünü iddia ederek, şikayetçi olması üzerine öğretmenin gözaltına alınması, ilçede gergin saatler yaşanmasına sebep oldu. 

İddiaya göre Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde bando takımında majör olan Çan Kaymakamı Ahmet Ümit'in kızı, stattaki çalışmalarının ardından arkadaşları ile bando çalmaya devam etti. Bu sırada beden eğitimi öğretmeni Şenol Eker, provaların sona erdiğini belirterek, kendisinden çalışmayı durdurmasını istedi. 

Ancak bütün uyarılara rağmen bandoyu çaldırmaya devam eden kaymakamın kızı, herkesin şaşkın bakışları arasında öğretmenine tokat attıktan sonra, tekme savurdu. Öğretmenle öğrencinin kavgasının büyümesi üzerine araya giren diğer öğretmenler, iki tarafı sakinleştirdi. Olayın meydana gelmesinin ardından ise öğretmenler durumu tutanakla yazılı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Öte yandan öğretmeninden şiddet gördüğünü iddia eden öğrenci ise Çan Devlet Hastanesi'ne giderek darp edildiğini belirtip, rapor almak istedi. Ancak yapılan muayenede kızın vücudunda bir darp izi bulunmayınca temiz raporu verildi. Bu duruma kızan öğrenci de öğretmeninden davacı oldu. Saat 20.00 sıralarında beden eğitimi öğretmeni Şenol Eker'in ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğünü öğrenen diğer öğretmenlerle birlikte sivil toplum kuruluş temsilcileri, bölgeye gelerek kendisine destek oldu. Yaklaşık 100 kişilik grubun Emniyet ve Adliye önünde toplandığının öğrenilmesinin ardından Çanakkale Emniyet Müdürü İhsan Ünal da Çan ilçesine giderek, duruma müdahale etti. Parti başkanları ve sivil toplum örgütü yöneticileriyle Emniyet Müdürlüğü'nde bir toplantı yapan İhsan Ünal, grubun dağılmasını istedi.
Mahkemeye çıkarılan öğretmen Şenol Eker, saat 23.45 saralarında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karakolun önündeki topluluk, "Kaymakam istifa" şeklinde slogan atarak dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 10:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PATSA LIELLI IP: 88.227.1.xxx Tarih : 8.05.2008 19:14:39

ŞİMDİ BİZ BURAYA YAZSAK BİZİ DE GÖZALTINA ALIRLAR..ÖĞRETMENİMİZE YAPILAN BU ZULMÜ ŞİDDETLE PROTESTO EDİYORUZ.MEMLEKETIN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMA SADECE BİR ÖRNEKTIR BU.GENCLİK NE DURUMDA GÖRÜYORSUNUZ.VATANDAŞIN,HELE HELE BİR ÖĞRETMENİN BU DURUMA DÜŞÜRÜLMESİ,BUNLARI YAPANLARIN UTANCI VE AYIBIDIR..