30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Çan’da kurtuluş günü coşkusu

ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

Çanakkale'nin Çan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü Atatürk Şehir Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Atatürk Şehir Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde, Milis Kuvvetleri tarafından Çan’ın temsili kurtuluşu canlandırıldı. Törende, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Mehmet Bülbül ile Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, vatandaşların bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Kuzu, törende yaptığı konuşmada Çan’ın tarihini anlatarak, kurtuluşun 88. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kuzu, tüm ülke halkıyla kutladıkları ulusal bayramların yanı sıra, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunu her yıl 23 Eylül’de büyük bir heyecanla kutladıklarının belirterek, “Bugün Çan’ın ve Çan’lıların yani bizlerin başının en dik olduğu günün 88 yıl dönümü. Çünkü bizler bugün, güzel yurdumuzun şehitler diyarı Çanakkale’mizin en güzel ilçesi olan Çan’ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 88. yıldönümünü kutluyoruz. Ben bu yüzden hepimiz için anlamlı olan bu günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm şahsiyetleri, bu vatan için Çan’ın kurtuluşu için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bundan 88 yıl önce Çan İlçesi emperyalist güçler tarafından işgal edilmiştir. Ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Çan’ımızda da içinde bulunduğumuz dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, ecdadımız, sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancı ile eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek Çan’ımızı düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur. Biz de Çan belediyesi olarak atalarımızın bıraktığı bu değerlere sahip çıkacağımıza ve sizler için çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Hedefimiz, yerel kalkınmayı gerçekleştirmiş, yaşam kalitesini arttırmış ve insanları mutlu bir kent meydana getirmektir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin okuduğu şiirler, Çan Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından resmi geçitle sona eren Çan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü töreni nedeniyle ayrıca Öğle Namazı’ndan sonra şehitler için Merkez Çarşı Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim okundu.

ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
ÇAN’DA KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 17:03:02
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 18:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?