5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

ÇASİAD 16. Genel Kurul Toplantısı

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (ÇASİAD) Başkanlığa Hüseyin Yalman seçildi. 

Kolin Hotel’de gerçekleştirilen ÇASİAD 16. Genel Kurul toplantısı divan başkanlığının oluşturulması ile başladı. 

Divan Başkanlığını Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tamer Balçık’ın yaptığı genel kurul toplantısı saygı duruşu ile başladı. Yönetim kurulu faaliyet raporları ile bütçenin okunup oylanmasının ardından bir konuşma yapan ÇASİAD Başkanı Hakan Vural, 4 yıllık başkanlık görevini bıraktığını ifade ederek, “Bazı arkadaşlarım tüzük değişikliği yaparak bir dönem daha aday olmamı istediler. Ancak ben buna şiddetle karşı çıktım. ÇASİAD olarak bizler de kendi içimizde demokrasimizle herkese örnek olmamız lazım. Derneğimiz içinde her üyemiz bu görevi layıkı ile yapacak kapasitede. Bu sebeple tüzük değişikliğine gidilmesinden yana olmadım. Bundan sonra gelecek arkadaşlarımın derneğimizi en iyi yere getireceğine inanıyorum. Aldığım karar gereği derneğimizde bundan sonra meclis dahil, hiçbir kısımda aktif olarak görev yapmayacağım” dedi. 

Hakan Vural, 4 yıllık başkanlık döneminde yaptıklarının yanında yapamadıklarının da bulunduğunu belirterek, “Bu konuda kendimizi de eleştirmemiz lazım. 4 yıllık dönemde maalesef bütün çabalarımıza rağmen kendimize ait bir bina alamadık. Yeni yönetimin bu konuda gerekli çalışmayı yapacağına inanıyorum. Bende bu konuda maddi olarak kendilerine yardımda bulunmaya söz veriyorum. Bu dönem içinde ortak projeler de üretemedik. Ayrıca ÇASİAD’ın mutlaka Ankara’da bir ofisinin açılması lazım. Madem ki ülke Ankara’dan yönetiliyor, o zaman bizimde bakanlıklarla olan ilişkilerimizi anında takip edip bunları sonuçlandırabilmek için Ankara’da bir ofisimizin olması gerekir. Yeni yönetimin bu konuya önem vermesini istiyorum” dedi. 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yaptığı konuşmada ÇASİAD’ın Çanakkale’de yaptığı çalışmalarda bir marka haline geldiğini belirterek, “ÇASİAD insanların dikkatle izlediği, onun önerdiği konuları yakından takip edip önemseyen bir kurum haline geldi. Kendilerini bu sebeple kutluyorum ve yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.
Tek aday oyarak seçime giren Hüseyin Yalman ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içinde derneğin en iyi yere geleceğine inandığını belirterek, “Birinci önceliğimiz birlikte çalışmak ve paylaşmak olacak. Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte ÇASİAD bundan önce olduğu gibi bundan sonra da en iyi yere gelecek dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile seçime gidildi ve Hüseyin Yalman Başkanlığa seçildi. Yapılan seçim sonunda yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
1-Hüseyin Yalman
2-Salih Yıldız
3-Kemal Karakaş
4-İrfan Dehmen
5-İlker Altın
6-Armağan Sungur
7-Bülent Engin
8-Hasan İmer
9-Mustafa Altıntaş
10-Mehmet Aksoy
11-Mert Mildon
12-Mehmet Işık
13-Kutsi Arpacı
14-Celal Aktur
15-Cumhur Kabasakal 

DENETLEME KURULU
1-Mustafa Şengören
2-Metin Mendilci
3-Merih Ülten 

ONUR KURULU
1-Ahmet Şekip Günay
2-Selçuk Tülek
3-Gani Büyükaksoy

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 17:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?