4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Çataltepeliler'den hastaneye bağış

Çataltepeliler ve Balkan Göçmenleri Dayanışma Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'ne 3 bin YTL bağışta bulundu.
 
ÇOMÜ Tıp Fakültesi dekanlık binası için tefriş kampanyası devam ediyor. Çanakkaleli hayırseverlerin desteğiyle tamamlanacak merkeze bağlı Kepez beldesindeki hastane binası için 3 trilyon liraya ihtiyaç bulunuyor. Bu kapsamda Çataltepeliler ve Balkan Göçmenleri Dayanışma Derneği, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın'ı makamında ziyaret ederek 3 bin YTL bağışta bulundu. Rektörlük binasında gerçekleşen buluşmaya Dernek Başkanı Sadık Can ile yönetim kurulu üyesi ve ikinci başkan Esat İş de katıldı. Başkan Can, açıklamasında Çanakkale halkının bu konulara hassas olduğunu belirterek, "Üniversite, olaylardan uzak, toplumsal sorunlara duyarlı, derneğimizle iyi ilişkiler içinde bulunan büyük bir bilim kurumudur. Rektörümüz bizler için örnek bir yönetici ve gururumuzdur. Başta kendisine olmak üzere Tıp Fakültesi hastanesine destek veren valimize, belediye başkanımıza, sivil toplum örgütlerine ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
 
Rektör Ramazan Aydın ise, Çataltepeliler Derneği'nin sivil toplum örgütleri içerisinde üniversite ile sıcak ilişkilerde bulunan bir dernek olduğunu kaydetti. Aydın, "Çataltepeliler Derneği'ni yaptıkları destek için tebrik ediyorum. Kendileri şehrimiz için herkesçe önemi bilinen hastane binasının tamamlanması konusuna duyarlı yaklaşmışlardır. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sahip çıkan Çataltepeliler Derneği örgütlenmenin ne olduğunu bilen ve bunu toplumun hizmetine sunabilen bir dernektir. Çeşitli kez toplantılarına katılarak kendilerini tanıma fırsatı yakaladım. Örnek çalışmaları tüm toplumumuzca bilinmektedir. Üniversitemize maddiyattan öte önemli manevi katkıları olmuştur" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 17:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?