5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

CHP'de kayyumlu başkan seçimi

CHP Çanakkale Merkez İlçe’de kayyum başkanlığında yapılan olağanüstü kongrede Avukat Deniz Karaduman ilçe başkanlığına seçildi.


Çanakkale CHP’de yaşanan çeşitli sorunların mahkemeye taşınmasının ardından bir süre önce Sulh Hukuk Mahkemesi kararıyla ilçe yönetimine kayyum atanmış ve kısa sürede yeniden seçim yapılmasına karar verilmişti. Belediye Sosyal Tesislerinde kayyum Avukat Erhan Tez Başkanlığında gerçekleştirilen CHP Merkez İlçe Başkanlığı seçimi, il yönetiminin bu durumu protesto edip kongreye katılmaması sebebiyle sönük geçti.

Kongre öncesi bir konuşma yapan kayyum Avukat Erhan Tez, partinin içinde bulunduğu duruma üzüldüğünü belirterek, “CHP’de 6 yıl 6 ay süre seçimle yöneten ve başarılı olan ilçe başkanımız Nejat Önder’in görevden alınmasından sonra olağanüstü süreç başladı. Bu süreçte il yönetimi, ilçe yönetiminde Nejat Önderin yerine Muzaffer Özgen yönetimi getirip, 30 gün içinde normal olağanüstü kongreyi yapmak için delegasyon seçimine geçti. Delegasyon seçimleri Çanakkale’nin bilinen mahallerinde yapılmasına rağmen, son olarak Barbaros mahallesi seçimlerinde spekülasyonların ortaya çıkması, bazı partilileri harekete geçirerek durumun Çanakkale Sulh Hukuk Mahkemesine taşınmasına sebep oldu. Bunun ardından da kayyum tayinine karar verilip 30 gün içinde Çanakkale’de merkez ilçe olağanüstü kongresini yapma kararı çıktı. Benim dışımda, Avukat Muzaffer Şentuna ve Mehmet Tutkun’dan oluşan CHP Merkez İlçe Kayyum heyeti de çalışmalarına başladı. Ne yazık ki, bazı arkadaşlarımız bu süre zarında bizi kayyum tayip eden ve Sulh Hukuk yargıçlığının kararları dahi eleştirip bizlerin oluşturduğu bu kayyum heyetini de kınadılar. Çanakkale’de il başkanlığını yapan bu zamana kadarki başkanlar zamanda hiçbir şekilde CHP mahkeme yoluyla bu hale düşmemişti. Bizler Çanakkale’de ilk kez böyle bir durumla karşı kaşıya kaldık. Bizler yine de hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanarak, bu olağanüstü kongreyi yapma şerefini de yaşıyoruz. İl Başkanı Hakan Evirgen’in burada bulunmasını dilerdim. Bu kongrenin meşruluğunu dahi eleştiren bu arkadaşlarımızı basirete, CHP sevgisine ve berberliğine davet ediyorum. Hiçbir CHP’li bir arkadaşına tetikçi diyemez. Hele hele bir il başkanının ağzından “Tetikçisiniz” diye bir laf söylenmesi bize yakışmaz. Bu CHP’nin terbiyesine yakışmaz. Dilerdim ki bu arkadaşlarımız bu kongrede burada olup söyleyecekleri bu kürsüden söylesin. Kaçmakla bu işler olmuyor” dedi.


Kayyum Avukat Erhan Tez’in konuşmasının ardından ise divan oluşturuldu. Divan Başkanlığını Oğuz Teoman’ın yaptığı kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Çanakkale Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı okundu. Ardından ise tek adayın katıldığı seçime geçildi.

Yapılan seçim sonunda Avukat Deniz Karaduman’ın listesi merkez İlçe başkanlığını kazandı. Buna göre yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:


1-Deniz Karaduman
2-Remziye Bölükbaşoğlu
3-Fatma Funda Çiftçi
4-Türkay Ersoy
5-Veli Gülen
6-Bali Günay
7-Fadıl Kurt
8-Kemalettin muslu
9-Nagihan Nalbantoğlu
10-Recep Özçelik
11-Rıza Özer
12-Burak Sayın
13-Sıtkı Top
14-Sami Ülkü
15-Satı Ürer


Kongreye Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş, Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte ile bazı ilçe ve belde başkanları ile partililer katıldı. CHP İl yönetimi ise kayyuma tepki göstererek kongreye katılmadı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 14:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?