5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çocuklarda çevre bilinci gelişiyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde İlköğretim okulu 5/B sınıfı öğrencileri, İstanbul Hisar Eğitim Vakfı okulları 5. sınıf öğrencileri ile birbirleriyle mektuplaşarak çevre konusunda bilinçleniyorlar. 

İstanbul Hisar Eğitim Vakfı İlköğretim Okulunun Küçükkuyulu Müdür Yardımcısı Zülal Orun'un postacılık görevi üstlendiği etkinlikte, iki okul öğrencileri birbirlerine gönderdikleri mektuplarla özellikle Küçükkuyu'daki maden arama çalışmaları ile ilgili bilgileri paylaşıp tepkilerini dile getiriyorlar. Müdür Yardımcısı Zülal Orun, İşadamı Feyyaz Berker'in onursal başkanı olduğu Hisar Eğitim Vakfı'nda 5. sınıf öğrencileri arasındaki bu mektup arkadaşlarının önemine değinerek, "Bu mektuplarda öğrenciler Kazdağları'nda altın arama çalışmaları başladığında Küçükkuyu ilköğretim okulundaki öğrencilere mektup yazarak çevre konusundaki kuşkularını ve korkularını dile getirdiler. Küçükkuyulu öğrencilerden de cevap gelmesiyle yazışmalar o günden beri devam ediyor" dedi. 

Hisar Eğitim Vakfı öğrencilerinin hazırladığı Kazdağları içerikli posterleri, beldedeki öğrencilere teslim eden Zülal Orun, Küçükkuyulu öğrenciler tarafından hazırlanan mektup ve posterleri de İstanbul'daki okula götürmek için teslim aldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 13:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?