30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

ÇOMÜ dünya üniversitesi olma yolunda

ESBAV 2009 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı’nın (ESBAV) 2009 yılı olağan genel kurul toplantısı Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir başkanlığında yapıldı.

Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol Tok, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Yılmaz, Vakfın Müdürü Doç. Dr. Mehmet Marangoz ile üniversitenin yöneticileri ve vakfın genel kurul üyelerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, ESBAV’ın üniversitenin gelişimine paralel olarak büyük bir hızla ilerlemeye devam ettiğini belirterek, “Gittikçe büyüyen bir üniversite haline geldik. Geçtiğimiz senato toplantısında Çan Teknoloji Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin kurulmasına karar verildi. Daha sonra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Teknopark aynı şekilde karar altına alındı. Daha sonraki süreç içerisinde İletişim, Veterinerlik ve Hukuk Fakültesi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar başlayacak. Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu seneye öğrenci alarak eğitime başlayacak. Öğretim üye sayımız, öğrenci sayımız, çalışan sayımız arttı. Dolayısıyla nerden bakarsanız bakın üniversitemizde kaynak sağlayacağımız, destek sağlayacağımız akademik birimlerimizin büyüklüklerinin iyi bir rakama karşılık geldiğini belirtebiliriz. Bu anlamda da vakfımızın çalışmalarının çok daha önemli bir noktaya geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol Tok da yaptığı konuşmada üniversitenin güçlü akademik ve idari kadrosuyla Dünya Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirterek, “Bilimsel çalışmaların kalitesiyle, girişimci öğrencileriyle ve yapısal gelişimiyle göz dolduran üniversitemizin bu gelişim sürecinde vakıf olarak, akademisyenlerimize özelllikle de öğrencilerimize destek veriyor olmanın onur ve gururunu taşımaktayız. Vakfın kurulduğu yıldan bugüne kadar gelişiminde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı bilanço, gelir-gider tablosu ile denetim kurulu raporunun okunması; 2010 yılı tahmini bütçesi ve idari organ kadrolarının tetkiki ve tasdiki, yönetim ve denetim kurulu’nun ibrası ile sona erdi.

ESBAV 2009 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI
ESBAV 2009 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 09:24:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 10:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?