5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

ÇOMÜ'de başörtüsü yasağı sürüyor

Başörtüsüyle ilgili anayasal düzenlemenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanması ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da açıklama yapmasına rağmen başörtülü öğrenciler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) alınmadı. 

Sabah erken saatlerden itibaren otobüslerle Terzioğlu Kampüsü'ne gelen öğrenciler, üniversitenin güvenlik görevlilerinin sıkı denetimine tabi tutuldu. Üniversite girişinde otobüsleri tek tek arayan güvenlik görevlileri, türbanlı öğrencilerin başlarını açarak içeriye girmelerini istedi. Buna uymayan öğrenciler ise araçlardan aşağı indirildi. Bazı türbanlı öğrenciler otobüs durağının arkasına geçerek başlarını açtıktan sonra üniversiteye girerken, bazı öğrenciler de başları kapalı olarak içeri girmelerinin ardından arkalarından gelen güvenlik görevlilerin ikazıyla başlarını açmak zorunda kaldılar. 

Yasaların uygulanmadığını söyleyen başörtülü öğrenciler, anayasal düzenlemeye ve YÖK'ün uyarısına aldırış etmeyen yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 10:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nur törpü IP: 88.244.24.xxx Tarih : 2.03.2008 22:00:14

bu kadar sorun içinde türban gündemde buna hala şaşırıp kalıyorum . şehitler sınırda ocaklar sönüyor,ekonomi ne durumda türkiyede ve biz türban tartışıyoruz.. ve bunlar konu oluyor ??? laik bir ülkede tartışılıcak en sonu konu bile bu olmamalıydı yazık diyorum sadece.. türban eylemi yapan ve türkiye yi ikiye bölen herkezi kınıyorum