5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

ÇOMÜ'de fidan dikim töreni

21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu kampüsündeki Bilgi Merkezi ağaçlandırma sahasına 600 fidan dikildi. 

Törende bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, bütün dünyada ormanlar azalırken, Türkiye'de ormanlara sahip çıkıldığını belirterek, "Üniversitedeki bu alana 600 fidan dikerek ilimizdeki ormanlık alanların artmasına katkıda bulunduk" dedi. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ise, ağaç dkmenin çağdaşlaşmanın bir göstergesi olduğunu ifade ederek, üniversitede devam eden ağaçlandırma çalışmalarının bundan sonra da süreceğini söyledi. Vali Yardımcısı Cengiz Ata ise, Çanakkale'de 2007 yılı sonuna toplam 136 bin 216 hektar ormanlık alanın ıslah edildiğini belirterek, "Bu da il genelinde yüzde 14'lük bir orana tekabül ediyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliklerine karşı en önemli çaba ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmesidir. Bugün medeni şehirlerde yaşamak, çağdaş insan olmak yeşil ve ormana verilen saygı ile eşdeğerdir. Medeni insan olmanın olmazsa olmazı ormanı sevip çevreye sahip çıkmaktır" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar birlikte Bilgi Merkezi ağaçlandırma sahasına 600 fidan dikti. Katılımcılara tören sonunda ise pilav ikram erildi. Törene Vali Yarımcısı Cengiz Ata, Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, Rektör Ali Akdemir ve üst düzey diğer yetkililerle öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 17:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.227.81.xxx Tarih : 28.03.2008 20:59:29

Çok güzel ya!Keşke tüm il bunu uygulasa.Bence böyle şehirler olduktan sonra Türkiye'nin hali diğer ülkelerden çok daha başka.