3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

ÇOMÜ'de mezuniyet çoşkusu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) 2005-2006 öğrenim yılında mezun olan 3 bin 500 öğrenci törenle diplomalarını aldı. 

18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen tören, 9 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 2 enstitü olmak üzere toplam 22 eğitim biriminden mezun olan 3 bin 500 öğrencinin geçit töreni ile başladı.

 Saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Aydın, üniversiteden 3 bin 500 öğrenciyi mezun etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Üniversitede öğrencilerimize sunulan öğretinin ana hedefi biliyi araştırmak ve ona ulaşmanın yollarını öğretmek oluşturmaktadır. 

Öğrencilerimiz, unutmayınız ki, diplomanın kendisi çözüm üretmez. O sadece sizin çözüm üretebilme potansiyeli taşıdığınızı gösterir. Karşılaşacağınız her zorluğu bilginizi, yeteneğinizi ve kişiliğinizi kanıtlayacağınız bir fırsat olarak değerleniriniz. Her güçlüğü sizi geliştirecek ve önünüzü açacak bir aşama olarak görün" dedi. 

Öte yandan geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda ÇOMÜ'de 2 öğrenci dönem birinciliğini paylaştı. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğrencisi Ceylan Özbek ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mine Aksoy bu yıl üniversite birinciliğini paylaştı. Törende bir konuma yapan okul birincisi Ceylan Özbek, okuldaki her öğrencinin belirli bir amaç için üniversiteye geldiklerini belirterek, "Hepimizin idealleri vardı. Okuyacaktık ve gerek ailemize gerekse toplumumuza yararlı bir birey olacaktık. İşte bugün bu ideallerimizin belki son, ama belki de daha en başındayız. Bugünden sonra artık sıra diğer hayallerimde. Esas maraton bundan sonra başlıyor" dedi. Üniversitenin diğer birincisi Mine Aksoy da, acısıyla tatlısıyla okulu başarı ile tamamlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, kendilerini yetiştiren hocalarına teşekkür etti. ÇOMÜ Öğrenci Temsilciler Kurulu Başkanı Tolga Kara ise yaptığı konuşmada, üniversite gençliği olarak Atatürk ilke ve İnkılapları doğrultusunda yetiştirildiklerini ifade ererek, "Artık buradaki ailelerimizden ayrılma zamanı geldi. Almayı hak ettiğimiz diplomalarımız bu aileden ayrılma belgesi değil, tam aksine bu büyük aileyi yurdun dört bir yanında temsil edebilme yetkisidir" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından okul birincileri ile Üniversite, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okulu'nda dönem birincilerine törenle hediyeleri verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, daha sonra toplu olarak keplerini havaya atarak, mezun olmanın sevinci yaşadı.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 02:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?