6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

ÇÖMÜ'de mezuniyet çoşkusu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden mezun olan 3 bin 500 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan Okul birincisi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu Berna Kocabıyık, okulu bitirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Ayrın ise, yaptığı konuşmada, mezun olan 3 bin 500 öğrenciyi kutlayarak, "Yüksek öğrenim dönemini başarı ile tamamlayan ve meslek yaşamına atılmaya hak kazanan sevgili mezunlarımız; sizler bundan sonra şimdiye kadar olduğundan çok farklı yetki ve sorumluluklar yüklenmeyi gerektiren yeni bir döneme başlıyorsunuz. Üniversitede size verilen eğitimin ana hedefi, bilgiyi araştırmak ve bilgiye ulaşmanın yollarını öğretmek olmuştur. Unutmayınız ki diplomanın kendisi çözüm üretmez, o sadece sizin çözüm üretebilme potansiyeli taşıdığınızı gösterir. Karşılaşacağınız her zorluğu bilginizi, yeteneğinizi ve kişiliğinizi gösterebileceğiniz, kanıtlayacağınız bir fırsat olarak değerlendiriniz. Her güçlüğü, sizi geliştirecek bir aşama olarak görünüz. Bugün dünden iyi, yarınlar bugünden iyi olmalıdır; bu, sizin elinizdedir.

Ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşturulmasında sorumluluklarınızın olduğunu, size umut beslendiğini unutmayınız. Sizler geleceğin bilim ve sanat insanları, eğitimcileri, işletmecileri,
iktisatçıları, maliyecileri, mühendisleri, yöneticileri olacaksınız. Ülkemizin geleceğini sizler belirleyeceksiniz. Sizi, bundan sonraki iş yaşamında ya da yüksek öğrenimin diğer kademelerinde, ulusuna ve ülkesine bağlı, sorumluluktan kaçmayan, kararlı, güçlü, toplumun sorunlarına duyarlı, barışın savunucusu, sevginin, saygının ve dostluğun egemenliğine inanan, bilgisi, becerisi, kişiliği ile öne çıkan bireyler olarak görmek istiyoruz. Biz size güveniyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okul birincileri Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden Berna Kocabıyık ile Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Bölümü’nden Dilek Killi ve İlahiyat Fakültesi’nden okul üçüncüsü Tuğba Özelçi’ye ödülleri verildi. Ardından üniversitenin çeşitli bölümlerinde dönem birincisi olanlara ödülleri dağıtıldı. Tören, diplomaların dağıtılmasının ardından keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Bu arada, diploma töreninde Çanakkaleli görme engelli Serkan Kara, ÇOMÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ni başarı ile tamamlayıp diplomasını alarak herkesin dikkatini çekti. Üniversiteye girerken büyük zorluklarla karşılaştığını belirten Serkan Kara, istenildiğinde engelli olunsa bile her işin başarılabileceğini belirterek, "Okula başlarken bazı zorluklarla karşılaştım. Ancak arkadaşlarımın ve Çanakkale Belediyesi özürlüler bürosundaki çalışanların yardımlarıyla bu zorlukların üstesinden gelmeye başardım. 4 yıl önce üniversiteye başladığımda benim için bir şeylerin değişeceğini fark etmiştim. Üniversite hayatı boyunca gerek üniversite hocalarım, gerekse arkadaş çevrem bana çok şey öğretti. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ayrıca, İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi 48 yaşındaki Meryem Altay da törende en fazla ilgiyi çeken isim oldu. 48 yaşında İngilizce öğretmenliği bölümünde yüksek lisans yaparak diploma alan Meryem Altay okumanın yaşının olmadığını belirterek, "Biraz zor oldu. Ancak yine de azmederek yüksek lisansımı yaptım çok mutluyum" dedi.
Öte yandan, önceki gün Çanakkale’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Fatma Feray Akman’ın arkadaşları törende gözyaşı döktü. Göğüslerinde ölen arkadaşlarının fotoğrafını taşıyan öğrenciler, şeref tribünün önünden geçerken ölen arkadaşlarının ismini slogan atarak söylediler.
Üniversite dönem birincileri ile bölümlere göre dönem birincileri ise şu şekilde açıklandı:
"ÜNİVERSİTE DÖNEM BİRİNCİLERİ
1. Berna Kocabıyık (Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü)
2. Dilek Killi (Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Bölümü)
3. Tuğba Özelçi (İlahiyat Fakültesi)

FAKÜLTELER
Berna Kocabıyık (Mimarlık-Mühendislik Fak. Gıda Mühendisliği Bölümü)

YÜKSEK OKULLAR
Kevser Aşkı (Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü)

MESLEK YÜKSEK OKULLARI
Burçin Kuzu (Çanakkale MYO İşletme Bölümü)

BİRİMLERE GÖRE DÖNEM BİRİNCİLERİ

Selda Güney (Biga İİBF Çalışma Ek. ve End. İlşk. Bölümü)
Erdinç Kaya (Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü)
Başak Özsancak (Fen-Edebiyat Fak. Tarih Bölümü)
Tuğba Özelçi (İlahiyat Fakültesi)
Berna Kocabıyık (Mimarlık-Mühendislik Fak. Gıda Mühendisliği Bölümü)
Sefa Bütüner (Su Ürünleri Fakültesi)
Dilek Killi (Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Bölümü)
Burak Tatar (Güzel Sanatlar Fak. Seramik Bölümü)
Kevser Aşkı (Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü)
Lütfi Mustafa Şen (Turizm İşlt. Ot. YO Turizm İşletmeciliği Bölümü)
Şükriye Güney (Ayvacık MYO Halıcılık Bölümü)
Hayriye Erel (Biga MYO Süt ve Süt Ürünleri Bölümü)
Nursel Çetin (Çan MYO Seramik Bölümü)
Burçin Kuzu (Çanakkale MYO İşletme Bölümü)
Serkan Topuz (Gelibolu Piri Reis MYO Gemi Makineleri Bölümü)
Ayşe Arslantürk (Lapseki MYO Fidan ve Fidecilik Bölümü)
Nuriye Kazdağ (Sağlık Hiz. MYO Ambulans ve Acil Bak. Teknik Bölümü)
Aylin Keskin (Yenice MYO Muhasebe Bölümü)"

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 23:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?