5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

ÇOMÜ'de mezuniyet coşkusu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) 2007-2008 öğrenim yılında mezun olan 4 bin öğrenci törenle diplomalarını aldı. Törende en fazla ilgiyi ise Tarih bölümünden mezun olan iki görme engelli kardeş öğrenci çekti. 

18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen tören, 9 fakülte, 3 Yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü olmak üzere toplam 25 eğitim biriminden mezun 4 bin öğrencinin geçit töreni ile başladı. 

Saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, ÇOMÜ'de öğrencilere 4 farklı kariyer alternatifi sunduklarını belirterek, “Ders programlarımız, seminer, sempozyum, kongrelerimiz, çalıştaylarımız öğrencilerimizin devlette, özel sektörde istihdamları için tasarlanırken; STK'larda istihdamları için de tasarlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizin, tüm alanlarda iş kurmalarını, girişimci olmalarını temin etmek için de azami çaba sarf etmekteyiz. Devlette, özel sektörde, STK'larda insan kaynağı, yönetici ve lider olarak çalışacak mezunlarımız kendi işlerini kurarak, hem ulusal hem de global düzeyde girişimcilik projelerini de başarıyla gerçekleştireceklerdir. Bu bağlamda ÇOMÜ'nün adını başarılarıyla duyurarak Üniversitemizin prestijini, başarısını arttıracaklardır” dedi. 

Rektör Akdemir, mezun olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, “2 yıl, 4 yıl , 6 yıl, 
8 yıl süren önlisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Mesleki açıdan donatıldığınız kadar entelektüel açıdan da donatıldınız. Troia, Çanakkale Savaşları, Kaz Dağları, Assos, Çanakkale Boğazı gibi dünyaya mal olmuş değerlerin bulunduğu Çanakkale'de yaşadınız. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde eğitim-öğretim alıp mezun oldunuz. Böyle bir kentte yerleşik bir üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığı sizlere sorumluluk yüklemektedir. İş yaşamında, sosyal yaşamda daima hedef yükselterek başarı odaklı çalışmalısınız. Devlette, özel sektörde çalışmalarınızı planlarken, STK'larda çalışmayı, başarılı girişimci olma seçeneklerini ihmal etmemelisiniz. ÇOMÜ'nün en önemli özelliklerinden birisi de çevre etkileşimine verdiği önemdir. Bu tarz tutumumuzun olumlu sonuçlarını almaktayız” şeklinde konuştu. 

“ÇOMÜ BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLACAKTIR” 

ÇOMÜ’nün her geçen gün emin adımlarla yoluna devam ettiğini de belirten Rektör Ali Akdemir, “ÇOMÜ, Çanakkale'yi sembolize eden Troia, Çanakkale Savaşları, Assos, Kaz Dağları, Çanakkale Boğazı, Milli Parklar gibi bir dünya değeri, bir dünya üniversitesi olacaktır. Arkadaşlarımla, meslektaşlarımla birlikte gerçekleştireceğimiz etkinliklerle, yayınlarla, projelerle mezunu olmaktan daha fazla onur duyacağınız ve bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde, sizlerin de iş ve sosyal yaşamdaki başarılarınızı bizimle paylaşmanız bizleri onurlandıracaktır. Üniversite yöneticileri, akademisyenleri, çalışanları olarak bizleri en mutlu kılan konu, öğrencilerimizin iş ve sosyal yaşamdaki başarılarıdır. Bizimle diyaloğunuzu kesmeyiniz, Mezunlar Derneği'ne üye olunuz, Kariyer ve Gelişim Merkezi'ne bilgilerinizi bırakınız, “ÇOMÜ'lü Olmak” bilincine sahip olunuz ve bu bilinci yaygınlaştırmak için çaba sarf ediniz” dedi. 

Rektör Ali Akdemir’in ardından ise mezunlar adına konuşma yapan ÇOMÜ Yüksek Okulları birincisi Ediz Deniz, mezun olmanın onurunu ve haklı gururunu coşkuyla yaşadıklarını belirterek, “Dört yıl önce başlayan üniversite yaşamımızın bu zorlu, çetin maratonunun son adımındayız. Bu güzel şehirde ve genç üniversitemizde en samimi dostlukların kurulduğu, yaşamımızın en güzel parçası olan üniversite hayatımızın en mutlu yılları olarak hafızalarımızda yer edeceğine inanmaktayım. Genç,dinamik,akla ve bilime önem veren,Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş eğitim felsefesini kendine ilke edinen,bilim ve teknolojinin takipçisi, araştırmaya teşvik eden, hedefleri olan bir üniversiteden mezun olmanın gururunu yaşamaktayız. ÇOMÜ mezunları olarak mesleki yaşamımızda da sorumluluk almaktan çekinmeyen, sorumluluklarının bilincinde olan, görevleri eksiksizce yerine getiren, çağdaş, vatan ve millet sevgisini yüreğinde hisseden, Ulu Önder Gazi M. Kemal Atatürk'ün açtığı ve aydınlattığı bu yolda kararlılıkla yürüyecek bireyler olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

GÖRME ENGELLİ 2 KARDEŞ TARİH BÖLÜMÜNÜ BAŞARI İLE BİTİRDİ 

Öte yandan Tarih bölümünde öğrenim gören 2 görme engelli kardeş de büyük bir azim örneği göstererek okullarını başarı ile tamamlayıp diplomalarını aldı. Kardeşi Özlem Evin (21) ile aynı sınıfta öğrenim görerek okulu birlikte bitirmenin sevincini yaşadığını belirten Muazzez Geçinir(23), “İkimizde aynı sınıfta okuyup birlikte mezun olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuzu başarı ile bitirmemizde öğretmenlerimizin yanı sıra arkadaşlarımızın da bizlere büyük desteği oldu. 
Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki amacımız bir iş bulabilmek. Bu konuda da biraz umutsuz da olsak bekleyeceğiz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından ise üniversitede dereceye girenlere törenle ödülleri ve diplomaları verildi. Tören öğrencilerin toplu halde keplerini havaya atmaları ise sona erdi. 

Buna göre üniversitede fakülte ve yüksek okullarda dereceye giren öğrenciler şu şekilde açıklandı: 
Fakülte Birincileri:
Fen-Edebiyat Fak. Biyoloji Selma Sevindik
Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri Mehmet Ali Gündoğdu
Biga İkt.İda.Bl.Fak. Kamu Yönetimi Hilal Terzi
Eğitim Fak. Türkçe Öğr. Mehmet Ali Bahar
Müh.Mim.Fak. Gıda Müh. Tuba Karaaslan
Su Ürünleri Fak. Su Ürünleri Sevdan Yılmaz
Güzel San. Fak. Tekstil Aslı Mecit
İlahiyat Fak. İlahiyat Melike Kocaoğlu
Yüksekokul Birincileri
Turizm İşl.O.YO. Konaklama İşl. Ömer Çoban
Sağlık YO. Ebelik Hatun Kahya
MYO Birincileri
Ayvacık MYO Halıcılık ve Des. Meryem Özdemir
Bayramiç MYO Pazarlama Hatice Yağcı
Çan MYO Endüstriyel Seramik Elif Sezen
Çanakkale MYO Bilg.Tekno ve Prog. Seda Kıran
Biga MYO Muhasebe (İÖ) Yeliz Poyraz
Gelibolu MYO Turizm ve Otel İşl. Seçkin Mehmet Şenyuva
Gökçeada MYO Halkla İlişkiler (İÖ) Çiğdem Özgür
Lapseki MYO Fidan ve Fidecilik Cengiz Güntay
Yenice MYO İşletme (İÖ) Ayşe Güven
Ezine MYO İşletme (İÖ) Rujinen Kıvrık
Sağlık Hizm. MYO Ambulans Acil Bkm Tek. Ediz Deniz

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 10:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?