4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

ÇOMÜ'de zorlu sınav

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne alınacak 40 öğrenci için yapılan dayanıklılık koşusuna katılan bazı bayan öğrenciler, yarış sonunda fenalık geçirdi. 

20'si kız olmak üzere toplam 40 öğrencinin alınacağı sınava 217 kişi başvurdu. 18 Mart Stadyumu'nda yapılan seçmelerde fotosel cihazının arıza yapması sebebiyle öğrenciler tek tek sınava alındı. Seçmelerde bazı öğrenciler bitiş çizgisini geçer geçmez yere yığılırken, bazı öğrenciler de nefes nefese yarışı tamamlamak zorunda kaldı. Seçmelerle ilgili açıklamalarda bulunan ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Hüseyin Özden Yurdakul, bu yıl bölüme 20'si bayan toplam 40 kişinin alınacağını belirterek, "Sınavımız 4 bölümden oluşuyor. 

400 metre koşu ve 3 adım atlamanın ardından koordinasyon ve esneklik testi yapacağız. Yapılacak bu sınavın ardından dereceleri ilan edeceğiz. Bu süre içinde öğrencilerimizin itiraz hakları var. İtiraz süresi bittikten sonra da kazananları ilan edeceğiz" dedi. 

Öte yandan üniversite yönetimi, bazı öğrencilerin sınav sonuçlarına itiraz etme ihtimaline karşı, yarışmaya katılanları dakika dakika kameralarla görüntüledi. Yetkililer, herhangi bir adayın şikayeti üzerine kasetlerin seyredilerek gerekli incelemenin yapılabileceğini bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 16:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?