30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

ÇOMÜ'den eğitmen dalıcı kursu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sualtı Topluluğu tarafından “CMAS 1* ve “CMAS 2** Eğitmen Dalıcı Kursu” açtı.

Üniversite yetkilileri “CMAS 1*” eğitmen dalıcı adayları için 3 yıldız dalıcı, ya da federasyonca onaylanmış eşdeğer bir belge zorunluluğunun olduğunu belirterek, “Kursa katılacak adaylar bunun dışında 3 yıldız dalıcı belgesini ya da Federasyonca denkliği onaylanmış eşdeğer bir belgeyi aldıktan sonra en az altı ay geçmiş olması gerekiyor. En az 50 onaylı dalış yapmış olmak ve bunu dalış kayıt defteri ile belgeleme zorunluluğunun da bulunduğu kayıtlarda adayın sağlıklı olması ve donanımlı dalışa sağlık açısından engel bir durumu bulunmadığına ilişkin 6 aydan daha eski tarihli olmamak üzere sağlık raporunu bizlere ibraz etmesi gerekiyor” dedi.

CMAS 2** Eğitmen Dalıcı adayları için ise TSSF/CMAS bir yıldız dalış eğitmeni olma gerektiğinin önemine değinen üniversite yetkilileri, “Adayların bir yıldız dalış eğitmeni belgesini aldıktan sonra bir dalış kuruluşunda bir yıl kayıtlı eğitmen olmak, Federasyonun yetkili dalış kuruluşlarında kayıtlı eğitmen olarak en az 50 dalıcı belgesi vermiş olmak ve imzaladığı bilgi kayıt formlarının kopyalarını sunabilmek, sağlıklı olmak ve donanımlı dalışa sağlık açısından engel bir durumu bulunmadığına ilişkin 6 aydan daha eski tarihli olmamak üzere sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp uzmanından sağlık raporu almış olma şartı gerekiyor. 13 Mayıs 2009 tarihinde başlayacak olan her iki kursumuza da katılmak isteyen adaylar en geç 12 Mayıs 2009 tarihine kadar üniversitemize başvurabilirler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 11:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?