30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

ÇOMÜ'lü girişimciler yeni dönemi açtı

ÇOMÜ'LÜ GİRİŞİMCİLER YENİ DÖNEMİ AÇTI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluluğu 2010-2011 eğitim öğretim dönemi açılış toplantısını gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluluğu'nun H. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yapılan açılış toplantısına katılan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, üniversite topluluklarının önemine değinerek, “Üniversitemizde 140’a yakın öğrenci topluluğu var. Bu kapsamda topluluklardan sorumlu bir rektör danışmanımız ve topluluklarımızın danışmanları bulunuyor. Bizler toplulukları ve yaptıkları etkinlikleri önemsiyoruz. Çünkü topluluklar sizlere bilgi ve beceri kazandırıyor, kişiliğinizi geliştiriyor, değiştiriyor ve derinleştiriyor. Biraya gelmek, bir arada durmak ve bunu sürdürmek çok önemli. Çok sayıda, çok farklı kültür de insanlarla geçinebilmeniz lazım. Benzerliklerimizde, farklılıklarımızda çok, uzlaşı içinde ve bir amaca hizmet etmek, ortak hedef belirlemek ve vizyon oluşturmak gerekli. Topluluklar farklı kültürdeki insanların birarada olmasına olanak sağlıyor. Örgütlü bir toplumda yaşıyoruz. Mesleki bilgilerinizi derslerde alıyorsunuz bunun yanında becerilerinizi ise topluluklar vasıtasıyla kazanıyor ve geliştiriyorsunuz. Unutmayın ki, çok iyi bir öğrenci olmak kadar, topluluklarda, sosyal etkinliklerde katılımcı olmak, görev almakta önemli. Bir misyon belirleyip toplulukta kurabilirsiniz. Sizleri ve sizlerin düşüncelerini önemsiyoruz" dedi.

ÇOMÜ'LÜ GİRİŞİMCİLER LİSE ÖĞRENCİLERİNE KOÇLUK YAPACAK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri de yaptğı konuşmada Genç Girişimciler Topluluğu'nun geçmiş yıllarda yaptığı etkinliklerden ve yapmayı planladığı projelerden bahsederek, "2010-2011 eğitim öğretim döneminde ÇOMÜ Girişimcileri olarak, liseler ve dershanelerde bulunan öğrencilere koçluk, danışmanlık, abilik ve ablalık yaparak, onların doğru vizyon belirlemesine ve geleceğe girişimci, atılgan ve özgüvenli olarak başarılı bir şekilde hazırlanmasını olanak sağlayacak çalışmalarda bulunacağız. Onları ÇOMÜ'de yapmış olduğumuz etkinliklere davet edip birlikte ortak etkinlikler yapacağız" dedi.

Uzman Hikmet Yurteri'nin konuşmasının ardından Genç Girişimciler Topluluğu'nun 2010-2011 Eğitim Öğretim Dönemi genel başkanı belirlendi. Genel Başkanlığı 2010-2011 Eğitim Öğretim Döneminde ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Bekir Yıldırım sürdürecek. Genç Girişimciler 2010-2011 Eğitim Öğretim Dönemi Topluluk Genel Koordinatörlüğünü Kahraman Uzan, Meslek Yüksek Okullarından orumlu Genel Başkan Yardımcılığını Cafer Taş, Fakültelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını Harun Karaman, Topluluk Genel Sekreterliğini ise Seda Akkaya yürütecek.

ÇOMÜ'LÜ GİRİŞİMCİLER YENİ DÖNEMİ AÇTI
ÇOMÜ'LÜ GİRİŞİMCİLER YENİ DÖNEMİ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 11:29:05
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 17:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?