6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

ÇTSO'da 'oylar satıldı' iddiası

Çanakkale’de 5 Mart tarihinde yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki seçimler öncesi Dardanel firması ile Çanakkale Seramik’in bağlı bulunduğu Kale grubu karşı karşıya geldi. 5 Mart tarihinde yapılacak olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi kulisler hareketlenirken, 13.5 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten Niyazi Önen yaptığı açıklamada, Kale grubunun seçimleri kazanabilmek için bazı üyelerin oylarını satın aldığını iddia etti.

Seçimler öncesi aidatlarını yatırmayan 115 üyenin 32 milyar liralık aidat parasının Kale grubu tarafından yatırıldığını öne süren Önen, "Çanakkale Seramik fabrikalarının yetkili personeli tarafından 115 üyemizin 32 milyar liralık aidat borcu ödenmiştir. Yani bir firmamızın 15 gün önce kurucusu ve başkanını Ticaret ve Sanayi Odası’nın şeref üyeliği ile onurlandırdığı bir değerli büyüğümüze ait şirketin bazı elemanları, oda seçimlerini kazanabilmek için üyelerimizin oylarını satın alma yoluna tenezzül etmişlerdir. Bu bir skandaldır. Buradan üyelerimize ve Çanakkalelilere sesleniyorum. Burası Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Parayla oyların satın alınarak seçimlerin kazanılacağı bir yer değildir. Buna en güzel cevabı 5 Mart’ta üyelerimiz verecekler" dedi.

Daha önce gençlerin önünü açmak için seçimlere aday olmayı düşünmediğini açıklayan Önen, son olayların ardından yeniden aday olmaya karar verdiğini söyledi. Önen, Çanakkale’nin doğalgaz ihalesinin Kale grubu tarafından erteletildiğini de iddia ederek, "Çanakkale halkı, kapısına kadar gelen doğalgazı kullanamıyor. Bugün Çanakkale sanayii de bundan faydalanamıyor. Organize sanayi bölgesi bundan istifade edemiyor. Çanakkale halkı bugün enerjiye 1 lira harcıyorsa , doğalgaz geldiğinde bu oran yüzde 75 oranında azalacak. En önemlisi de hava kirliliği azalacak. Doğalgaz ihalesinin ertelenmesinde Kale grubunun bazı girişimlerde bulunduğunu öğrendik. Buradan Çanakkale halkına açıkça söylemek istiyoruz. Çanakkale doğalgaz ihalesinin ertelenmesinde Kale grubunun rolü vardır" diye konuştu.
Kale grubunun desteklediği başkan adayı İlhami Tezcan ise, karalama kampanyaları ile bir yere gelmenin mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu karalama kampanyası Çanakkale’ye zarar verir. Çanakkale’ye doğalgazın gelmemesinin tek sebebi ihalenin yapılmaması değil, iptal edilmesidir. Göreve gelmemiz halinde ilk işimiz Çanakkale halkının ve sanayiinin doğalgazdan yararlanmasını sağlamak olacaktır" dedi.

Öte yandan Kale grubu tarafından yapılan açıklamada, Önen’in ithamlarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 12:25:34
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 14:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?