6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

ÇTSO'nun hedefi turizm

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, ilin turizmden daha fazla pay alması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Konu ile ilgili İHA’ya açıklamalarda bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, yeni yönetime seçilen 14 komitenin hızlı bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, "Bu komitelerden birisi de Turizm Komitesi. Ben Çanakkale’nin turizmden daha fazla pay almasından yanayım. Bunun içinde yeni yönetim olarak ilk işimiz turizm ve dış ilişkilerle ilgili bir komisyon kurmak oldu. Bunun başkanlığına da turizm ve otelcilikle ilgili deneyimi olan Hanifi Araz’ı getirdik. Bu konuda da komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor. Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin turizminin gelişmesi konusunda her zaman herkesle görüşmeye hazırız. Bu konuda bütün siyasi parti il temsilcileriyle de turizmin geliştirilmesi konusunda yapılacak çalışmalarda destek oluruz" dedi.

Özellikle hafta sonları Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ağırlıklı öğrenci gruplarının Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na geçişleri sırasında vapur kuyruğunda sıkıntı yaşadıklarını da belirten İlhami Tezcan, "Bu öğrencilerimiz maalesef karşıda da trafiğin sıkışması sebebiyle ilimizden mutlu bir şekilde ayrılamıyorlar. Bizler Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yaptığı çalışmaları olumlu buluyoruz. Fakat Çevre ve Orman Bakanımız bundan sonra buraya geldiğinde burada ortak bir toplantı yapmak istiyoruz. Bizde bakanımızla burada yaptığımız görüşmede Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yaşanan sıkıntıları bizzat aktarmak istiyoruz. Burada yapılacak olan görüşme bütün Çanakkale’nin görüşleri olacak. Biz burada eleştiri yapmak değil, bu konulara çözüm bulmak istiyoruz" diye konuştu.

"ZİYARET PROGRAMINI EĞİTİM DÖNEMİNİN TAMAMINA YAYMAK İSTİYORUZ"

Çanakkale’ye yurdun dört bir yanından gelen öğrencilerin ziyaret programını, okullar açıldığında başlatıp, eğitim döneminin tamamına yaymak istediklerini de belirten ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan, "Yani Gelibolu Yarımadası’na gelen turları ekim ayından haziran sonuna kadar yaymak istiyoruz. Özellikle öğrenciler eğitimlerinden geride kalmamak için hafta sonları Çanakkale’ye gelmeyi tercih ediyorlar. Bu da doğal olarak hafta sonları Çanakkale’de yoğun bir kalabalığın oluşmasına ve trafiğin kilitlenmesine sebep oluyor. Aslında Çanakkale bir eğitim yeri. Bu bölgeye hafta içinde gelinebilir. İşte bunun için bazı projelerimiz var. Bu konularda Milli Eğitim Bakanımızla bu konuları görüşeceğiz. Bu bölgeyi ziyaret etmeye gelenlere eziyet çektirmemeliyiz. Onların buradan mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamalıyız. Bunun içinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın organizesinde belli bir plan dahilinde öğrencilerimiz bu bölgeyi daha rahat gezebilirler. Ayrıca bu bölgenin en iyi şekilde anlatılması lazım. Bunun içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın diplomalı rehberleri bu işi yapması lazım. Okullar buraya gelmeden önce müracaat ettiklerinde bu rehberler görevlendirilerek bu kişilerin görev yapması sağlanır. Böylece rehberlerimiz ve esnafımızda kış aylarında burada iş yapabilirler" şeklinde konuştu.

"TANITICI FİLMLERİNDE HAZIRLANMASINDA YARDIMA HAZIRIZ"

Kilye koyunda açılan Ana Tanıtım Merkezini gezen turistlere yarım saatlik Çanakkale’yi anlatan bir tanıtım filminin yayınlanabileceğini de belirten ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan, şunları söyledi:
"Burada sadece Gelibolu Yarımadası değil, Assos ve Troia gibi Çanakkale’nin tarihi ve turistik bölgelerini gösteren tanıtıcı filmler de yayınlanabilir. Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir filmin hazırlanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığına her zaman yardıma hazırız. Böylece Çanakkale’ye gelenler Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nın yanı sıra diğer tarihi ve turistik bölgeleri de gezebilirler. Bunun dışında Troia’da kazı çalışmalarının 2 yılda daha devam ettikten sonra sonlandırılacağını öğrendim. Mevcut yapılan kazı alanlarının yeterli olduğu belirtilerek bu alanın gezilmesinin sağlanacağı bana söylendi. Troia özellikle Troy filmi ile bütün dünyada çok iyi tanındı. Şimdi bundan bizim istifade etmemiz ve bunu gündemden düşürmememiz lazım. Oraya gelen kişiler bu filmlerin kasetlerini alabilmeliler, orda bir miktar konaklayabilmeliler. Ayrıca Troia’nın geçmişi ile ilgili bir film hazırlanarak gösterimi yapılabilir. Bizler bu sebeple yönetim kurulunda bir karar aldık. Valilik karşısında bulunan ve büyük ilgili gören Troy filminde kullanın maket atın etrafının düzenlenmesi ve güzel bir görünüme kavuşturulması için belediye başkanımıza ticaret ve sanayi odası olarak yardıma hazır olduğumuzu söyleyeceğiz."

"BÜYÜK OTEL SAHİPLERİNİ YATIRIMA DAVET EDECEĞİZ"

ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan Çanakkale’ye yatırım yapacak olan büyük otel sahiplerini bizzat Çanakkale’ye davet edeceğini de belirterek, "Buraya yatırım yapacak turizmci buradan para kazanacağını bilmesi lazım. Bunun için büyük otelleri buraya davet edeceğiz. Ve Çanakkale’nin gelişen turizmini kendilerine göstereceğiz. Dedeman’ı getireceğiz söyleyeceğiz. Durumu anlatacağız ve Çanakkale’de yatırım yapmasının ne kadar olumlu olacağını kendisine anlatacağız. Böylece Çanakkale turizmi bundan çok şey kazanacak" dedi.

Başkan İlhami Tezcan, ÇTSO’nun web sayfasını yeniden düzenlediklerini de ifade ederek, "Artık birileri Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın web sayfasını açtığında her türlü bilgiyi görmeli. Buradaki otelleri, valilikle ve Çanakkale ile ilgili her türlü bilgileri burada bulmalı. Bu web sitesini nisan ayına kadar tamamlayacağız. Bu konuda aldıe’f0in kilitlenmesine sebep oluyor. Aslında Çanakkale bir eğımız bir danışmanımız var. Örneğin Resmi gazetede değişiklik olan kanunlar ve bunun gibi birçok yeni değişiklikleri hemen üyelerimize internetle e-mail adreslerine göndereceğiz. Bunların hepsi nisan ayına kadar olacak. Artık Ticaret ve Sanayi Odası’nda ne yapılıyor ediyor bunu Türkiye bilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 12:04:43
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 12:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?