5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Cuma Pazarı'na 16 güvenlik kamerası

Yeniden yapılarak modern bir hale getirilen Marmara Bölgesi'nin en büyük pazar yerleri arasında gösterilen Çanakkale'deki Cuma Pazarı'nın 16 güvenlik kamerası ile gözetleneceği açıklandı. 

Cuma pazarındaki son çalışmaları yerinde denetleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 7 aydan buyana devam eden çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Pazar yerinde şuan çevre düzenlemesi ile ilgili son rötuşlar yapılıyor. Sarıçay kenarında 23 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu bulunan ve mülkiyet hakkı belediyemize ait pazar yeri gerçekten çok güzel bir görünüme kavuştu. Birçok ildeki pazar yerlerine örnek teşkil edecek bu yeri 8 Ağustos cuma günü hizmete açacağız. Pazar yerimiz çok geniş bir alanı kapsadığı için doğal olarak burada güvenlik çok önemli. Bu sebeple burasını 16 güvenlik kamerası ile 24 saat gözetim altında tutacağız. Kameralar da 8 Ağustos tarihine kadar yerlerine monte edilmiş olacak. Ayrıca burada bekçilerimiz de görev yapacak” dedi. 

Pazar yerinin çevre düzenleme çalışmaları ile birlikte toplam 5 milyon YTL’ye mal olduğunu da belirten Başkan Gökhan, “Pazar yerinde 23 bin metrekarelik alan üzerinde bin 292 peron bulunuyor. Buna ilave olarak da esnaflarımızın yanı sıra 101 üreticimiz burada satış yapacak. Böylece peron sayısı bin 392'ye ulamış oluyor. 8 Ağustos 2008 tarihinde hizmete girecek modern pazar yerimizle birlikte vatandaşlarımız bu yerin üstü kapalı olması sebebiyle yaz ve kış en iyi şekilde alışverişlerini yapabilecekler” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?