5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Dalgıç adaylarının su altı sevdası

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde açılan bir dalgıç kursuna katılan 21 minik dalgıç adayı, Saroz Körfezi Kömür Limanı'nda dalış yaptı. 

Deniz Kuvvetleri, Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'ndan emekli birinci sınıf dalgıç olan Hüseyin İlkay Ekal tarafından 14 yaşını dolduran 21 kursiyere yaklaşık 1,5 aydır hafta sonları kurs veriliyor. Kursların turistik veya para kazanmak amaçlı olmadığını belirten İlkay Ekal, "Bizim öncelikli amacımız küçükleri dalış konusunda eğiterek bir şeyler öğretmek 14 yaşını doldurmuş sağlıklı her vatandaşa su altını sevdirebilmek için çalışıyoruz. Benim Geyikli beldesinde Posedonia Dalış Merkezim var. İlerleyen zamanlarda Gelibolu'dan destek görebilirsem bir şubesini de buraya açmak istiyorum" dedi. 

Gelibolu Feneraltı mevkiinde dalış yaparak Gelibolu'nun su altı zenginliklerini tanıtmak istediklerini de ifade eden Ekal, şöyle konuştu: "Gelibolu'da desteklenmemiz halinde su altıyla ilgili birçok sporu yapmak için çalışacağız. Ben gençleri yetiştiriyorum. Eğer eğitmen olurlarsa ileride su altı sporunun da yaygınlaşması sağlanabilir. Bununda Gelibolu'ya büyük kazancı olur. Para kazanmak amacıyla değil eğitim vermek ve genç nesilleri yetiştirmek amacıyla çalışıyoruz. Bu sporun makul imkanlarda yapılabilmesi için kendi imkanlarımı seferber ediyorum. Önemli olan arkamızda bir şeyler bırakabilmek ve güzel olarak anılmak. Para gelip geçici. Önemli olan üretilen faydalı şeyleri paylaşmaktır. Gelibolu'da dalış turizminin desteklenmesi halinde bölgeye daha çok dalgıç gelecektir." 

Ekal, yaptığı açıklamanın ardından kursiyerleri ile dörtlü gruplar halinde dalış gerçekleştirdi. Dalış öncesinde gerekli bilgileri veren Ekal, bütün kursiyerlerinin donanımlarını da dalış öncesinde tek tek kontrol etti. Kursiyerlerin aileleri ise, çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutacak bu tür sporların yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, "Üç bir yanı denizle kaplı Gelibolu Yarımadası'nda dalış sporunun yaygınlaştırılması şart" dediler. Dalış sonrası açıklama yapan kursiyerler ise deniz altının çok güzel olduğunu, deniz altında nefes alıp verebilmenin kendilerine ayrı bir heyecan yaşattığını ifade ederek su altını ve dalış sporunu herkese tavsiye etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 10:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?