5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Dalgıçların gözde mekanı Güneyli

Denizaltı zenginlikleri ve dalgıçların Türkiye'nin Kızıldeniz'i olarak tanımladıkları Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli köyü, son yılların gözde mekanlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. 

Gelibolu Yarımadası'nın Ege Denizi kıyısında bulunan Güneyli köyü, yaz aylarında özellikle hafta sonları çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, bölgede bulunan dalış okulları, birbirinden güzel koylar ve bakir doğası ile ziyaretçileri adeta büyülüyor. Doğal güzellikleri ile ziyaretçileri büyüleyen Saros Körfezinde bulunan Güneyli, kendine ait güzel plajında bulunan akasya ağaçlarının gölgesinde de birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçi sayısı özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında artan Güneyli Köyü'nde bulunan ve bir süre önce yeniden düzenlenen liman etrafına da çok sayıda tekne bağlanıyor. Teknelerini deniz kenarında bulunan kuma çaktıkları demirlere bağlayan vatandaşlar, sahilde ilginç görüntülerin oluşmasına da vesile oluyor. Sahilde bazı vatandaşlar tekneleri ile denize açılarak vakit geçirirken, kimileri ise ellerinde oltaları ile balık tutmanın keyfini yaşıyor.
Ayrıca, bölgede dalış turizmine olan ilginin artması dolayısı ile ilerleyen yıllarda ve Güneyli tanıtıldıkça, bölgeye daha çok ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?