5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Deliler yeni başkanlarını seçecek!

Çanakkale'de, Deliler Derneği'nin 12. Olağan Kongresi, 8 Haziran pazar günü Lapseki ilçesine bağlı Dumanlıdağ mevkiinde yapılacak.

11 yıldan bu yana geleneksel hale getirilen ve kendilerini "deli" olarak tanımlayan 40 kişinin bir araya gelerek kurduğu resmi olmayan Deliler Derneği'nin 12. Olağan Genel Kurulu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çekişmeli geçecek.

8 Haziran sabahı Hastanebayırı Spor Kulübü Lokali'nde toplanmaya başlayacak deliler otobüsle kongrenin yapılacağı bölgeye intikal edecek. Lapseki ilçesi girişinde törenle paça ve pantolon yırtma işlemini gerçekleştirecek olan deliler daha sonra davul zurna eşliğinde Dumanlıdağ zirvesine hareket edecek.

Bindikleri aracın ön kısmına "Dünya Deliler Günü" yazısını asarak Dumanlıdağ'a gidecek deliler başkanları Metin Kaya'yı "17 Deli 001" plakalı tahtadan yapılan tahta oturttuktan sonra sırtta taşıyarak davul zurna eşliğinde bir kortej düzenleyerek kongrenin yapılacağı alana gidecek. Her türlü yiyecek ve içeceğin hazır bulunacağı kongrede davul zurna eşliğinde eğlenecek olan deliler daha sonra yeni başkanlarını seçecek.

Neşeli anların yaşanacağı seçimde yeniden aday olması beklenen Metin Kaya'nın karşısına kimin aday olarak çıkacağı ise halen belli değil. Seçim sonunda derneğe yeni üye olmak isteyen kişiler içinde oylama yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 15:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?