5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Deniz köpürmeye devam ediyor

Çanakkale Boğazı'nda 2 ay önce meydana gelen ve bir süre önce yeniden sahillere yayılan köpük şeklindeki madde etkisini sürdürürken, limanda bağlı bulunan tekneler bulamaç haline gelen bölgeden güçlükle balığa çıkabiliyor. 

Çanakkale'de yaklaşık 10 gündür etkili olan köpük şeklindeki madde özellikle arabalı vapurların yanaştığı bölge ile limanda ve gümrük iskelesi ile Kilitbahir iskelesinin bulunduğu bölgede etkili oluyor. Limanda bağlı bulunan teknelerin yanları köpük sebebiyle tanınmaz hale gelirken, balıkçılar da avlanmak için denize açılmakta güçlük çekiyor. Teknelerini bulundukları yerden çıkarabilmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten balıkçılar, çapaları çıkarırken bulamaç halindeki köpük sebebiyle zorlandıklarını söyledi. Balıkçılar, bu konuda yetkililerden yardım istedi. 

Bu arada sahil kesimlerinde dikkat çeken ilginç görüntünün sebebini anlamaya çalışan bazı vatandaşlar bunun deniz analarının ölüp parçalanmasından kaynaklandığını iddia ederken, bazıları da bunun sebebini gemilerden atılan sintine yağlarına bağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?