30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Denizciler Çanakkale'de

Açık deniz eğitimine tabi tutulan Deniz Harp Okulu öğrencileri, tarihi ve turistik yerlerini gezmek üzere Çanakkale'ye geldi.

Sabah erken saatlerde "TCG Sokulu Mehmet Paşa" ve "TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa" isimli gemilerle şehir iskelesi ile Nara İskelesi'ne gelen 211 Deniz Harp Okulu ve 9 Kara Harp Okulu öğrencisi, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katıldı.

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İskele Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar bando eşliğinde yürüyüş gerçekleştiren öğrencileri, Çanakkaleliler de alkışlarla destekledi. Çanakkale'de 3 gün kalacak olan öğrencilerin eğitim programları kapsamında Sinop, Trabzon, Rize ve Karadeniz Ereğli Limanları'nı da ziyaret edecekleri öğrenildi.

Yetkililer, Türk bayrağını denizlerde dolaştırmanın anlamını, Deniz Kuvvetleri ile Türkiye'yi temsil etmeninin önemini ve kurallarını göstermek amacıyla gerçekleştiren açık deniz eğitiminin önemine değinerek, "Öğrencilerimizi donanmaya çıkmadan önce gemilerde yürütülen faaliyetler hakkında eğitip, görev yapacakları ve yaşayacakları ortamı tanıtıp sevdirmek için bu tür deniz eğitimini yapıyoruz. Ayrıca gemilerdeki örf ve adetleri bizzat yerinde yaşatıp, askeri tarihi, turistik yer ve tesisler hakkında bilgi vererek onların genel kültürüne da katkı sağlıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 11:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?