30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Dev araştırma projesi

ÇOMÜ VE ÇTSO BÜNYESİNDE DEV ARAŞTIRMA PROJESİ

Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale ve Ticaret Sanayi Odası (ÇTSO) işbirliğinde hayata geçirilecek olan “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üye Ekonomik, Sosyal, Kültürel, Yönetsel Kimliği, Üye-Oda Etkileşimi, Üye Beklentileri ve Stratejik Yönelimleri ve Üye Ekonomik Kriz Değerlendirmeleri Araştırması ve Öneriler Geliştirilmesi Projesi"nin protokolü taraflar arasında imzalandı.

Kendisinin başkanlığında Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, Yrd. Doç. Dr. Oktay Koç, Yrd. Doç. Dr. Lütfi Atay tarafından yürütülecek araştırma projesine 50 ÇOMÜ öğrencisinin de destek vereceğini belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, “Üniversitelerin temel görevlerinden birisi de araştırmalar yaparak sivil toplum kuruluşlarına, iş dünyasına ve sosyal yaşama yön vermektir. Bu düşünceden hareketle hayata geçirilecek olan proje çerçevesinde kapsamlı bir anket hazırladık. Anket sonucunda bir durum tespiti yaparak sonrasında elde edilen analizlerle çözüm önerileri üreteceğiz” dedi.

ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan ise böyle bir araştırma projesinin bilimin ön planda olduğu bir kurum tarafından yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin hem kent hem de kendileri için büyük bir şans olduğunu vurguladı. Amaçlarının başlangıçta sadece envanter ile ilgili çalışmalar yapmak olduğunu söyleyen Tezcan, “Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’in bu projeyi sahiplenerek geliştirmesi ve beklentilerimizden fazlasını sunmaları bizi oldukça memnun etti” şeklinde konuştu.

Projenin ana hatları arasında üye ekonomik, sosyo-kültürel ve yönetsel kimliği araştırması, Çanakkale ticaret ve sanayi odası faaliyetlerine yönelik değerlendirme, üyelerin odadan beklentilerinin araştırılması, üye stratejik yönelimi (gelecek 10-20 yıl) araştırması, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin Çanakkale stratejik yönelimi ile ilgili düşünceleri, üyelerin ekonomik kriz reaksiyonları ve değerlendirilmeleri yer alıyor. 6 ay içinde sonuçlanması öngörülen araştırma projesinin teslim tarihi 2010 yılının Kasım ayı olarak planlandı.

ÇOMÜ VE ÇTSO BÜNYESİNDE DEV ARAŞTIRMA PROJESİ
ÇOMÜ VE ÇTSO BÜNYESİNDE DEV ARAŞTIRMA PROJESİ
ÇOMÜ VE ÇTSO BÜNYESİNDE DEV ARAŞTIRMA PROJESİ
ÇOMÜ VE ÇTSO BÜNYESİNDE DEV ARAŞTIRMA PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 17:19:03
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 00:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?