2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Didem hemşire yasa boğdu

Yaklaşık bir ay önce göreve başlayan ve bir hafta önce aldığı otomobille trafik kazasında hayatını kaybeden ebe-hemşire 22 yaşındaki Didem Sarı'nın cenazesi bugün sabah saatlerinde İzmir'e getirildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde yaklaşık bir ay önce göreve başlayan ve bir hafta önce aldığı otomobille trafik kazasında hayatını kaybeden ebe-hemşire 22 yaşındaki Didem Sarı'nın cenazesi bugün sabah saatlerinde İzmir'e getirildi. Ebe-hemşire Sarı için Çiğli Kent-2 Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, genç kızın annesi Zeynep Sarı ile babası Selim Sarı'nın yanı sıra çok sayıda yakını ve arkadaşı katıldı. Öğle kılınan cenaze namazının ardından Didem Sarı'nın cenazesi, Ulukent Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Sarı'nın acılı anne ve babası yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

KÖYÜNDE YAS VAR

Didem Sarı'nın görev yaptığı Uluköy'de oturanlar da genç hemşirenin ölüm haberini alınca yasa boğuldu. Köy Muhtarı İlyas Rakak, "Hemşire hanım göreve başlayalı daha bir ay olmadı. Ama güler yüzü, köylüye davranışı, insani yaklaşımı nedeniyle kısa sürede tüm köylünün sevdiği bir kişi haline geldi. Kendisini çok sevmiştik. Cıvıl cıvıl, hayat dolu gencecik bir insandı. Köyümüzün kadını erkeği yas tutuyor. Çok üzüntülüyüz. Yakınlarına başsağlığı, Didem hemşireye Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

Ezine Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Seval Çolak da meslek hayatının en kötü gününü geçirdiğini ifade ederken, "Çok mutluydu, hayat doluydu. Görevine koştura koştura giden, yüzündeki masumiyet ve tebessüm bir saniye olsun eksilmeyen bir mesai arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Başımız sağolsun, ailesine sabır diliyorum" diye konuştu.


 

...
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 18:17:36
Güncelleme :17 Ekim 2011 Pazartesi 19:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?