30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Doğa yürüyüşü 5 Haziran'da

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde düzenlenen “Geleneksel 14. Yenice-Kazdağ Doğa Yürüyüşü ve Şenlikleri” 5-6 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, "Geleneksel 14. Yenice-Kazdağ Doğa Yürüyüşü ve Şenlikleri"nin bu yıl 5 Haziran Cuma günü başlayacağını belirterek, “5 Haziran Cuma günkü program saat 17.00'de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yenice Meslek Yüksek Okulu'nun Geleneksel El Sanatları Sergisi'nin açılışı ile başlayacak.

Ayrıca belediye düğün salonunda M.Y.O. folklor ekibi bir gösteri yapacak. 6 Haziran Cumartesi günkü program ise saat 10.00’da Camlı Kahve önünde Çanakkale Mehter Takımı eşliğinde Y.İ.B.O. öğrencilerinin minder güreşi ile başlayacak. Marmara Parkı'nda saat 12.00’de toplanacak olan katılımcılar otobüslerle Taşlıburun Dostlar Çeşmesi mevkiindeki yürüyüş parkına taşınacak.

Yürüyüş ise saat 15.00'da Dostlar Çeşmesinden Mahmutoğlu Çeşmesine kadar 8 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. Yürüyüşün sona ereceği Mahmutoğlu meydanında ise bir eğlence düzenlenecek.

Pilav ve ayran ikramının ardından gece de Yenice Otogarı içinde ücretsiz olarak Kültür bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçıları Sevim Ertürk ve Mehmet Ertürk ile Türk Halk Müziği Ses Sanatçıları Nilgün Kızılcı ve Sıtkı Akın tarafından konser verilecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 19:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?