30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Doğalgaz borusu patladı

Çanakkale’de, Barbaros Mahallesi'nde devam eden alt yapı çalışmaları sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Büyük paniğin yaşandığı bölgede, polis ekipleri, apartmanlarda oturan vatandaşları tahliye ederek bölgeden uzaklaştırdı.

Çanakkale’de, Barbaros mahallesi Şekerpınar mevkiinde bir sitenin önünde iş makinesiyle yapılan kazıda, doğalgaz borusu patladı. Borudan yoğun şekilde gaz sızdığını gören işçiler, durumu polis itfaiye ve doğalgaz ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen polis ekipleri, olay yerine giden bütün yolları keserek araç ve yaya trafiğine kapattı. Ardından polis araçlarının megafonlarıyla, bölgedeki apartmanlarda oturan vatandaşlar uyarılarak evlerini terk etmeleri istendi. Evlerinden çıkan vatandaşlar, oluşan güvenlik kordonunun dışarısına çıkarıldı. Doğalgaz patlaması ve yangın tehlikesine karşı, bölgede elektrikler de kesildi. Bu sırada binayı tahliye etmek isteyen bazı vatandaşlar, elektriklerin kesilmesi nedeniyle asansörde mahsur kaldı. Bu vatandaşlara da site yöneticileri müdahale ederek kurtardı. Tahliye çalışmaları sırasında, yürüyemeyecek kadar hasta ve yaşlı olan vatandaşlar, polis araçlarıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Doğalgaz ekipleri, ana borunun bulunduğu caddeyi kazıp, bölgeye giden gazın vanasını kapattı. Borularda kalan gazın da tahliye edilmesinin ardından, vatandaşlar yeniden evlerine dönebildi.

Yaşananları ihmal olarak değerlendiren vatandaşlar, kazı çalışmaları sırasında gerekli önlemleri almadıklarını iddia ettikleri yetkilileri suçladı. 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2013 Pazar 15:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?