5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Doğalgaz çalışmaları sürüyor

Çanakkalegaz Doğalgaz A.Ş. Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, il merkezinde doğalgaz abone sayısının 5 bin 880’e ulaştığını belirterek, şuana kadar yer altına 121 kilometre doğalgaz borusu döşendiğini söyledi. 

Çanakkalegaz Doğalgaz A.Ş. Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, 2006 Eylül ayında ilk kaynağın vurulmasıyla başlanan Çanakkale'deki doğalgaz çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, “Barbaros mahallesindeki çalışmaların ardından başlattığımız Sarıçay’ın diğer kesiminde çalışmalarımız sürüyor. Atatürk köprüsünden gazı diğer yakaya verdik. Şuan Esenler bölgesi girişine doğalgaz ulaşmış durumda. Çanakkale il merkezinde 2006 yılı Eylül ayından itibaren başladığımız çalışmalarda 17 kilometre çelik, 74 kilometre poliüretan ve 30 kilometre de servis hatlarında olmak üzere yer altına toplam 121 kilometre doğalgaz borusu döşedik. Çalışmalarımız Esenler bölgesi ile bu alanda devam ediyor” dedi. 

Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, Çanakkale dışında Çan ilçesinde bin 800, Kepez beldesinde 750 ve Biga ilçesinde de bin 600 kişinin doğalgaz abonesi olduğunu da belirterek, “Doğalgaza abone olup gaz kullananların sayısı da günden güne artıyor. Buna göre Çanakkale il merkezinde bin 700, Çan’da 770 ve Kepez beldesinde de 110 kişi şuan gaz kullanıyor. Gaz kullanımının önümüzdeki günlerde daha da artmasını bekliyoruz. Hava kirliliğinde ilk sıralarda yer alan Çanakkale’de doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte bu sorunda ortadan kalkmış olacak” dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 11:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nevzat Beceren IP: 88.243.81.xxx Tarih : 9.06.2008 22:24:32

Sayın Müdürün gaz ile ilğili yapılan calışmaları içeren açıklamaları güzelde sadece yapılanları anlatıyor birde yıl içersinde nerelere daha gaz hattı döşenecek bu konuda bir açıklama daha yaparsa mümkünse yerel televizyonda açıklamadada bulunursa sanırım abone sayısı daha artacagı kanaatindeyim. Çünkü bu konuda Çanakkale halkı yeterli bilğiye sahip degil saygılarımla