30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Doğtaş Tatlıses'in peşini bırakmıyor

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in otelindeki mobilya işlerini yapmasına rağmen alacağını tahsil edememesi üzerine ünlü sanatçıyı mahkemeye veren Doğtaş Mobilya, hakkını aramaya devam ediyor.

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'nda yaptırdığı 4 yıldızlı otelinin bütün mobilya işlerini firma olarak kendilerinin yaptığını belirterek, "Önceki yıl hizmete giren İbrahim Tatlıses'e ait Kuşadası çevre yolu üzerindeki 4 yıldızlı Tatlıses Oteli'nin açılmasının ardından, ünlü türkücü ile yaptığımız anlaşmayla mobilya ve mefruşat işlemlerini biz yapmıştık. Ancak oteldeki bütün işlerimizi tamamlamamıza rağmen İbrahim Tatlıses, firmamızın çalışmaları zamanında tamamlayamadığını ve ayıplı mal teslim ettiğini ileri sürerek firmamıza verdiği 5 çeki ödememişti. Bizler de gerçeği yansıtmayan bu durum karşısında hakkımızı aramak için  Kuşadası 1. İcra Dairesi'ne başvurarak Tatlıses'in ödemediği 5 çeki işleme koymuştuk.

3 milyon TL alacağımızın tahsili konusunda yaptığımız bu haklı yasal işlemimizin ardından alacağımıza karşılık İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'ndaki 4 yıldızlı Tatlıses Oteli'ne 28 Aralık tarihinde haciz konulmuştu. Bizler de hakkımız olan paranın tahsili için otelin satılıp paramızın tahsilini talep etmiştik. Yapılan kıymet taktirinde ise ünlü türkücünün Kuşadası'ndaki oteline 15 milyon TL değer biçilmişti. Bunun ardından ise ulusal bir gazetede Kuşadası 1'inci İcra Müdürlüğü Tatlıses Oteli'nin satışı ile ilgili açık artırma ilanı yayınlamıştı.

Otelin satılmasına kısa bir süre kala ise İbrahim Tatlıses alacağımız olan 3 milyon TL'nin 1 milyon TL'sini ödeyerek bu haciz işlemini kaldırmıştı. Şimdi ise geri kalan 2 milyon TL'yi tahsil etmek için çalışmalarımız sürüyor. Ünlü sanatçının Bodrum'daki otelinin icra ile satışının bu ay içinde yapılmasını bekliyoruz. Bodrum'daki otele bilirkişi heyeti 6,5 milyon TL değer biçti. Tatlıses'in Kuşadası'nda olduğu gibi yine bu otelin satışına izin vermeden paramızı ödeyeceğine inanıyoruz. Sanırız mayıs ayı içerisinde bu dava tamamen sona erer ve alacağımızı olan 3 milyon TL'nin tamamını İbrahim Tatlıses'ten almış oluruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?