5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Doktorlardan 'Siyah Kurdele' eylemi

Çanakkaleli doktorlar, bir süre önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bir doktora yönelik silahlı saldırıya tepki göstermek amacıyla Devlet Hastanesi önünde “Siyah Kurdele”li bir eylem düzenledi. 

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Azem Ülkü, hekimler olarak mesleklerini yaparken zaman zaman şiddet olaylarına maruz kaldıklarını belirterek, "Bizler de toplumda yükselen şiddet, linç gibi durumlara karşı sesimizi duyurmak, toplumsal duyarlılık oluşturmak için önlüklerimize “Siyah Kurdele” takarak 1 dakikalık sessiz kalma eylemi düzenleme kararı aldık. Son olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Yine Antalya’nın Alanya ilçesi Mahmutlar Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. Mevlüt Sönmez, evinin önünde kar maskeli 3 kişinin saldırısına uğradı. Bu 2 doktor arkadaşımız ile Çanakkale ve ülkemizin her yerinde görev yapan hekimlere yapılan saldırılar ilk değildir. Bu saldırıların son olmasını diliyoruz” dedi. 

Sağlık alanında yaşanan olumsuzlukların faturasının hekimlere çıkarıldığını da belirten Azem Ülkü, “Hekimlere yönelik şiddet, sağlık hizmetinin sunulduğu bütün ortamlarda her gün yaşanmaktadır. Şiddetin bugün ulaştığı boyut göz önüne alınarak bu ortamın değiştirilmesine yönelik çaba gösterilmelidir. Görevini yapmaya çalışırken şiddete uğrayan, yaralanan, kaybettiğimiz meslektaşlarımızın acısı yüreğimizde yanıyor. Ancak yaşananlardan hepimiz sorumluyuz. Bu saldırıları kınıyor ve meslektaşlarımızın yaşam mücadelesini kazanacağını umuyor, herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz” dedi. 

Eyleme Çanakkale Tabip Odası’nın dışında Diş Hekimleri Odası, Türk Sağlık-Sen ve SES Çanakkale Şube Başkanlığı da destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 14:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?