5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Domuzlar domates tarlasını talan etti

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Gökköy'de bir tarlaya giren domuzlar, 3 bin kök domates fidesine zarar vererek kullanılamaz hele getirdi. 

Edinilen bilgiye göre, Gökköy'de domates üreticiliği yaparak geçimini sağlayan Kadir Çapkın, yaklaşık 5 dönümlük tarlasına domates fidesi dikerek damlama sistemi ile sulama yapmaya başladı. Gece evine giden Kadir Çapkın, sabah tarlaya döndüğüne gördüğü manzara karşında şaşkına döndü. Tarlasına giren çok sayıda domuzun 3 bin kök domates fidesini kullanılamaz hale getirdiğini gören Kadir Çapkın, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Bunun üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen yetkililer, tarladaki zarar ziyan konusunda rapor tuttu. Yıllardır bölgede üreticilik yaptığı belirten Kadir Çapkın, son olayla birlikte büyük maddi zarara uğradığını belirterek, "Bu bölgede domuz avı yasak. Bizlerde bu sebeple ürünlerimize zarar veren domuzlara karşı bir şey yapamıyoruz. Tarlalarımıza zarar veren domuzları vurmamız halinde bizlere ceza kesiliyor. Geceleri tarlalarda tüfekle nöbet tutar hale geldik. Yetkililerden belirli dönemlerde domuz sürek avına izin vermelerini istiyoruz" dedi. 

Öte yandan daha önce de aynı bölgede çok sayıda domuzun şeftali ve kavun tarlalarına zarar verdiği öğrenilirken, domuz avlama yasağı sebebiyle bölgede avcıların bir şey yapamaması tepkiye sebep olmaya devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 15:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?